Slovenija
12 ogledov

Meša piranske štrene

Koprski župan Boris Popovič je ta teden že “kadroval” v piranski občinski vrh. ( Žurnal24 main
Drugi krog. Za podporo Tomažu Gantarju zdaj lobira kar koprski župan Boris Popovič.

V enem od portoroških lokalov smo opazili, da skupaj tičita koprski župan Boris Popovič in Gašpar Gašpar Mišič, prvak stranke Neodvisen.si, ki je v prvem krogu županskih volitev dobil dobrih 16 odstotkov podpore volilcev.

Boris Popovič mi je ponudil mesto podžupana Pirana.
Gašpar Gašpar Mišič

 

“Res sem se srečal z Borisom Popovičem. To se je zgodilo na njegovo pobudo in na podlagi njegovega dogovora s Tomažem Gantarjem. Če aktualnega župana podprem v drugem krogu volitev, mi je v zameno ponudil mesto podžupana Pirana,” nam je povedal Gašpar Mišič. Po njegovem mnenju je ena od največjih Gantarjevih napak ta, da posluša napačnega Popoviča; namesto Boru (znanemu portoroškemu gostincu, op. p.) bi bilo menda bolje, če bi prisluhnil raje Borisu.

 

Koalicija za Gantarja
Kdo s kom. Predstavniki SDS organizirajo koalicijo podpore Tomažu Gantarju. Vanjo so po neuradnih informacijah do zdaj zvabili le DeSUS, čeprav so računali na tako imenovano veliko koalicijo, v kateri bi se združili vsi, zunaj pa bi ostali le SD. Stranka PJN naj bi o tem, kdo podpira njenega županskega kandidata v drugem krogu, javnost obvestila danes ali v petek.

Nagiba se k Bossmanu
Včeraj ga je Boris Popovič poklical dvakrat, po SMS-sporočilu pa je nato dobil Gašpar Mišičev odgovor: “Končna odločitev o podpori bo sprejeta prihodnji teden, večina v vodstvu stranke Neodvisen.si pa se nagiba h kandidatu SD Petru Bossmanu.” Predstavniki SD in Neodvisen.si so sicer že razpravljali o programskih točkah, ki jih združujejo, o kadrovanju pa menda še ne.

Pomoč prijateljska
Za morebitne pogovore z Gantarjem Gašpar Mišič sicer najprej zahteva javno opravičilo za vse neresnice, ki jih je širil o njem. Boris Popovič pa je včeraj ponovil, da je z Gantarjem zelo dober prijatelj oziroma da ga ima rad kot brata: “Sploh pa je bil njegov vstop v politiko izključno na mojo pobudo in jasno je, da sem mu ponudil svojo pomoč. Jaz se z Gašparjem Mišičem namreč dobro razumem,” je za Žurnal24 povedal koprski 
župan.

Peter Bossman pa ob tem poudarja, da mora “tisti, ki želi dobro Piranu, iskati 
podporo tam”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.