Mesiću je žal

Foto: Žurnal24 mesic_epa_1710_t
Hrvaški predsednik Stjepan Mesić je dejal, da mu je žal, ker na zadnjih pogovorih Žbogar-Rehn-Jandroković ni prišlo do rešitve mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško.
Oglej si celoten članek
'' Mi smo sprejeli predlog evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna in smo računali na realne zahteve s strani sosednje in prijateljske Slovenije,'' je dejal hrvaški predsednik Stjepan Mesić.

Hrvaška ni ranljiva
Mesić še dodaja, da je "nekdo očitno mislil, da je Hrvaška ranljiva, ker se pogaja". Poudarja, da Hrvaška ni ranljiva, pričakuje nadaljevanje pogajanj in ob morebitnem zastoju lahko počaka.

En sestanek, različne ocene
Zadnji pogovor med evropskim komisarjem za širitev Ollijem Rehnom, slovenskim zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem in njegovim hrvaškim kolegom Gordanom Jandrokovićem o rešitvi slovensko-hrvaškega mejnega spora in deblokadi hrvaških pristopnih pogajanj z EU je bil včeraj v Luksemburgu. Jandroković je po sestanku dejal, da je rezultat pogovorov ''nič:nič'' in da niso prišli do nobene rešitve. Žbogar pa je dejal, da so novi Rehnovi predlogi "korak naprej in v pravo smer". Načelo pravičnosti, pri katerem vztraja Slovenija, pa da je vsebinsko zaobjeto v novem predlogu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.