Slovenija
11 ogledov

Mesiću je žal

mesic_epa_1710_t Žurnal24 main
Hrvaški predsednik Stjepan Mesić je dejal, da mu je žal, ker na zadnjih pogovorih Žbogar-Rehn-Jandroković ni prišlo do rešitve mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško.
'' Mi smo sprejeli predlog evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna in smo računali na realne zahteve s strani sosednje in prijateljske Slovenije,'' je dejal hrvaški predsednik Stjepan Mesić.

Hrvaška ni ranljiva
Mesić še dodaja, da je "nekdo očitno mislil, da je Hrvaška ranljiva, ker se pogaja". Poudarja, da Hrvaška ni ranljiva, pričakuje nadaljevanje pogajanj in ob morebitnem zastoju lahko počaka.

En sestanek, različne ocene
Zadnji pogovor med evropskim komisarjem za širitev Ollijem Rehnom, slovenskim zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem in njegovim hrvaškim kolegom Gordanom Jandrokovićem o rešitvi slovensko-hrvaškega mejnega spora in deblokadi hrvaških pristopnih pogajanj z EU je bil včeraj v Luksemburgu. Jandroković je po sestanku dejal, da je rezultat pogovorov ''nič:nič'' in da niso prišli do nobene rešitve. Žbogar pa je dejal, da so novi Rehnovi predlogi "korak naprej in v pravo smer". Načelo pravičnosti, pri katerem vztraja Slovenija, pa da je vsebinsko zaobjeto v novem predlogu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.