Milan Jazbec se umika iz predsedniške tekme

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Milan Jazbec ne bo vložil kandidature za volitve za predsednika države, saj v predvidenem roku ne bo zbral zadostnega števila podpisov podpore.
Oglej si celoten članek

S štaba Milana Jazbeca so danes sporočili, da se umika iz predsedniške tekme, saj mu kot neodvisnemu kandidatu ne bo uspelo zbrati potrebnih 5.000 podpisov.

"Dr. Milan Jazbec je k najavi kandidature in zbiranju podpisov pristopil resno in odgovorno ter v skladu s svojimi zmožnostmi," v sporočilu za javnost navedla Urša Žorž, vodja volilnega štaba, in nadaljevala, da je navkljub dejstvu, da ni bilo zbranih dovolj podpisov podpore za uradno vložitev kandidature,  Jazbec brez dvoma prispeval k spoznanju in široki javni razpravi, da je potrebno institut predsednika države spoštovati, ga razumeti resno, delovati premišljeno in odgovorno in v dobro vseh državljank in državljanov Slovenije.

Milan Jazbec je svojo kandidaturo sicer najavil že aprila, v primeru, da bi postal tudi uradni kandidat pa bi v skladu z dogovorom s svojim šefom Karlom Erjavcem odstopil z mesta veleposlanika v Skopju.

Prvi nasprotnik Boruta Pahorja Prvi Pahorjev protikandidat veleposlanik Milan Jazbec se predstavi

Kljub številnim najavam kandidatur so zaenkrat uradno prijavo na državno volilno komisijo oddali le Ljudmila Novak s podporo stranke NSi in Maja Makovec Brenčič s podporo SMC ter Marjan Šarec in Borut Pahor s potrebnim številom podpisov. 

Zagotovo pa je pričakovati še vložitev kandidature kandidatke SDS - Romane Tomc.

Znan datum volitev Predsedniške volitve 2017 bodo ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    18:42 21. September 2017.

    Kje je pa tisti Rožle, Murko, ali kako se že piše?

  • 17:02 21. September 2017.

    Noben kandidat,ki je do sedaj vložil si ne zasluži s svojim pedigrejem položaja predsednika republike .Še najmanj pa trenutni predsednik.Zakaj,pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.