Slovenija
606 ogledov

Milan Jazbec se umika iz predsedniške tekme

Milan Jazbec Saša Despot
Milan Jazbec ne bo vložil kandidature za volitve za predsednika države, saj v predvidenem roku ne bo zbral zadostnega števila podpisov podpore.

S štaba Milana Jazbeca so danes sporočili, da se umika iz predsedniške tekme, saj mu kot neodvisnemu kandidatu ne bo uspelo zbrati potrebnih 5.000 podpisov.

"Dr. Milan Jazbec je k najavi kandidature in zbiranju podpisov pristopil resno in odgovorno ter v skladu s svojimi zmožnostmi," v sporočilu za javnost navedla Urša Žorž, vodja volilnega štaba, in nadaljevala, da je navkljub dejstvu, da ni bilo zbranih dovolj podpisov podpore za uradno vložitev kandidature,  Jazbec brez dvoma prispeval k spoznanju in široki javni razpravi, da je potrebno institut predsednika države spoštovati, ga razumeti resno, delovati premišljeno in odgovorno in v dobro vseh državljank in državljanov Slovenije.

Milan Jazbec je svojo kandidaturo sicer najavil že aprila, v primeru, da bi postal tudi uradni kandidat pa bi v skladu z dogovorom s svojim šefom Karlom Erjavcem odstopil z mesta veleposlanika v Skopju.

Milan Jazbec Prvi nasprotnik Boruta Pahorja Slovenija Prvi Pahorjev protikandidat veleposlanik Milan Jazbec se predstavi

Kljub številnim najavam kandidatur so zaenkrat uradno prijavo na državno volilno komisijo oddali le Ljudmila Novak s podporo stranke NSi in Maja Makovec Brenčič s podporo SMC ter Marjan Šarec in Borut Pahor s potrebnim številom podpisov. 

Zagotovo pa je pričakovati še vložitev kandidature kandidatke SDS - Romane Tomc.

Milan Brglez Znan datum volitev Slovenija Predsedniške volitve 2017 bodo ...
Komentarjev 2
  • ode 18:42 21.september 2017.

    Kje je pa tisti Rožle, Murko, ali kako se že piše?

  • Avatar Džoser
    Džoser 17:02 21.september 2017.

    Noben kandidat,ki je do sedaj vložil si ne zasluži s svojim pedigrejem položaja predsednika republike .Še najmanj pa trenutni predsednik.Zakaj,pa naj razmisli sam,si natoči čistega vina in pove vsem državljanom.Seveda če je sposoben toliko samokritike.Ravno tako naj svojo vest izprašajo ...prikaži večo brez populizma in praznih političnih floskul preostali kandidati in kandidatke.Žal teh kvalitet naši vrli politiki ne premorejo!