Milijarde za prazen nič

Foto: Žurnal24 Ponudba navideznih tort, poljubov in kozarcev šampanjca več kot 350 milijonom de
Navidezne dobrine. Facebook s prodajo navideznih daril za rojstni dan na leto zasluži več kot 20 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

S prodajo navideznih dobrin v igrah na spletnem socialnem omrežju Facebook so njihovi razvijalci letos zaslužili vsaj dvesto milijonov evrov.

Twitter in Facebook
Socialna omrežja bodo prihodnje leto priljubljena tarča napadov, opozarja varnostno podjetje McAfee. Svetujejo pazljivost pri nameščanju aplikacij in klikanju na povezave.

To je ocena poročila Inside Virtual Goods za podjetja Zynga, Playdom in Playfish, ki za igre na Facebooku za resničen denar prodajajo virtualne dobrine, od novih orožij do traktorjev za obdelovanje virtualne zemlje.

Za 20 milijonov daril
Zaradi razcveta tovrstnih storitev Facebook po pisanju BBC že razvija poseben plačilni sistem, ki bi mu pri takšnih transakcijah prinesel provizijo.

Tudi sam Facebook pa poleg oglasov že zdaj prodaja navidezne dobrine. Ko ima kdo od prijateljev na omrežju rojstni dan, mu omrežje ponudi možnost, da mu za en dolar kupi elektronsko čestitko. Samo s temi darili Facebook po ocenah na leto zasluži prek dvajset milijonov evrov.

Razcvet leta 2010
Ker je Playfish za 191 milijonov evrov nedavno kupil igričarski velikan Electronic Arts, ta mesec pa so investitorji v Zyngo (igri Mafia Wars in FarmVille) vložili 125 milijonov evrov, se pravi razcvet te industrije po napovedih strokovnjakov obeta šele prihodnje leto. "Igralci med igro nočejo klikati na oglase, saj bi tako morali igranje končati," prodajo navideznih dobrin utemeljuje Netanel Jacobsson, ki je s podjetja Facebook presedlal na enega od razvijalcev tovrstnih iger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.