Slovenija
2 ogledov

Milijarde za prazen nič

Ponudba navideznih tort, poljubov in kozarcev šampanjca več kot 350 milijonom de Žurnal24 main
Navidezne dobrine. Facebook s prodajo navideznih daril za rojstni dan na leto zasluži več kot 20 milijonov evrov.

S prodajo navideznih dobrin v igrah na spletnem socialnem omrežju Facebook so njihovi razvijalci letos zaslužili vsaj dvesto milijonov evrov.

Twitter in Facebook
Socialna omrežja bodo prihodnje leto priljubljena tarča napadov, opozarja varnostno podjetje McAfee. Svetujejo pazljivost pri nameščanju aplikacij in klikanju na povezave.

To je ocena poročila Inside Virtual Goods za podjetja Zynga, Playdom in Playfish, ki za igre na Facebooku za resničen denar prodajajo virtualne dobrine, od novih orožij do traktorjev za obdelovanje virtualne zemlje.

Za 20 milijonov daril
Zaradi razcveta tovrstnih storitev Facebook po pisanju BBC že razvija poseben plačilni sistem, ki bi mu pri takšnih transakcijah prinesel provizijo.

Tudi sam Facebook pa poleg oglasov že zdaj prodaja navidezne dobrine. Ko ima kdo od prijateljev na omrežju rojstni dan, mu omrežje ponudi možnost, da mu za en dolar kupi elektronsko čestitko. Samo s temi darili Facebook po ocenah na leto zasluži prek dvajset milijonov evrov.

Razcvet leta 2010
Ker je Playfish za 191 milijonov evrov nedavno kupil igričarski velikan Electronic Arts, ta mesec pa so investitorji v Zyngo (igri Mafia Wars in FarmVille) vložili 125 milijonov evrov, se pravi razcvet te industrije po napovedih strokovnjakov obeta šele prihodnje leto. "Igralci med igro nočejo klikati na oglase, saj bi tako morali igranje končati," prodajo navideznih dobrin utemeljuje Netanel Jacobsson, ki je s podjetja Facebook presedlal na enega od razvijalcev tovrstnih iger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.