Milijon za rože

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zapravljanje. Država je za okraševanje z rožami v zadnjih osmih letih porabila več kot milijon evrov.
Oglej si celoten članek

Razsipnost. Samo pet izbranih državnih ustanov je po naših izračunih v sedmih letih za rože zapravilo skoraj 800 tisoč evrov. Med najpotratnejšimi je pri cvetličnem okraševanju državni zbor (DZ), ki je od leta 2004 za rože porabil 267 tisoč evrov. V povprečju torej vsak mesec skoraj 3.200 evrov.

Pisarne brez rož so redke

"Okrasne rastline se prednostno postavijo v tiste delovne prostore, ki se hkrati uporabljajo kot reprezentančni prostori oziroma kot prostori za sprejem protokolarnih obiskovalcev," v DZ citirajo pravila, ki se jih držijo pri nakupovanju in dodeljevanju rož. Ob uradnih in delovnih obiskih najvišjih predstavnikov tujih držav in ob slavnostnih sejah prostore okrasijo tudi z rezanim cvetjem.

Potratna tudi vlada

Med ministrstvi in vladnimi službami so v sedmih letih največ, kar 264 tisočakov, zapravili v protokolu, v kabinetu predsednika vlade pa v istem obdobju 127 tisoč evrov. Sledita ministrstvo za obrambo z 68 tisočaki in generalni sekretariat vlade s 64 tisoč evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:21 13. December 2011.

    Ministrstvo za obrambo in rožice, hi hi. Gre tko skup k cerkev in partija. Naredite cvetje iz streliva. Vzameš žico …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.