Slovenija
20 ogledov

Milijon za rože

Rože Žurnal24 main
Zapravljanje. Država je za okraševanje z rožami v zadnjih osmih letih porabila več kot milijon evrov.

Razsipnost. Samo pet izbranih državnih ustanov je po naših izračunih v sedmih letih za rože zapravilo skoraj 800 tisoč evrov. Med najpotratnejšimi je pri cvetličnem okraševanju državni zbor (DZ), ki je od leta 2004 za rože porabil 267 tisoč evrov. V povprečju torej vsak mesec skoraj 3.200 evrov.

Pisarne brez rož so redke

"Okrasne rastline se prednostno postavijo v tiste delovne prostore, ki se hkrati uporabljajo kot reprezentančni prostori oziroma kot prostori za sprejem protokolarnih obiskovalcev," v DZ citirajo pravila, ki se jih držijo pri nakupovanju in dodeljevanju rož. Ob uradnih in delovnih obiskih najvišjih predstavnikov tujih držav in ob slavnostnih sejah prostore okrasijo tudi z rezanim cvetjem.

Potratna tudi vlada

Med ministrstvi in vladnimi službami so v sedmih letih največ, kar 264 tisočakov, zapravili v protokolu, v kabinetu predsednika vlade pa v istem obdobju 127 tisoč evrov. Sledita ministrstvo za obrambo z 68 tisočaki in generalni sekretariat vlade s 64 tisoč evri.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:21 13.december 2011.

    Ministrstvo za obrambo in rožice, hi hi. Gre tko skup k cerkev in partija. Naredite cvetje iz streliva. Vzameš žico in na njo prcinaš tulce metkov in same metke. Mi smo mel take rože v JNA , no takrat res ...prikaži več nismo poznal Lezbitrebe. Sam prah pobrišeš .