Minister potrdil pokop napačne osebe. "Naš oče si tega ni zaslužil"

Foto: Anže Petkovšek dan mrtvih Foto: Facebook nagrobne sveče Foto: Profimedia sveča pogreb grob
Pokop napačne osebe zaradi fiaska v Splošni bolnišnice Celje je potrdil sam minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.
Oglej si celoten članek

V celjski bolnišnici je prišlo do zamenjave dveh pacientov iz istega doma starejših. Ko je eden umrl, je osebje bolnišnice obvestilo napačne svojce. Ti na identifikacijo niso prišli, so pa že pripravili organizacijo pogreba in nazadnje pogreb tudi opravili, misleč, da je njihov družinski član umrl. A kasneje, ob vrnitvi drugega pacienta v DSO Trubarjev dom upokojencev (Loka pri Zidanem mostu), so ugotovili, da je oseba, ki naj bi umrla, pravzaprav živa in obratno.

Zaradi tega je že odstopilo celotno vodstvo Splošne bolnišnice Celje. Kako je prišlo do zapleta, je podrobno pojasnil minister za zdravje Bešič Loredan, ki ob tem ni mogel skriti pretresenosti niti solz. 

SB Celje Odstopili direktor, strokovni direktor in pomočnica direktorja za zdravstveno nego

 

Slovenija Kaos v SB Celje: Začeli so pripravljati pogreb, ko so ugotovili, da je še živ

Družina je tako pokopala napačno osebo, ki bi morala biti pokopana na povsem drugem mestu. Informacije sicer v SB Celje sprva niso potrdili, so pa razkrili, da je pokop že bil opravljen, napačna identifikacija pacientov pa je bila ugotovljena šele včeraj, ko se je "mrtvi" vrnil v dom starejših. Informacija o pokopani napačni osebi je sicer zaokrožila tudi na družbenih omrežjih. Kasneje je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan na izredni novinarski konferenci pokop napačne osebe potrdil. 

Sinova, ki sta izvedela, da je njun oče pokopan na napačnem mestu, sta ministru – tako Bešič Loredan – dejala: "Tega si naš oče ni zaslužil." Minister za zdravje se je z njima javno strinjal in dodal: "In res je tako. Nihče si tega ne zasluži."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 15:34 16. September 2022.

    Napako so naredili v domu upokojencev, še prevoz so hoteli zgoljufat. Gre za malomarnost, ker se jim v tiszem domu …

  • 16:48 15. September 2022.

    Če so pa zdravstveni delavci tako obremenjeni in pod stresom da ne vejo kaj delajo. Revcki so, pa se covid …

  • 15:44 15. September 2022.

    Napake se skozi dogajajo in to vsepovsod,tudi meni so v mojo kartoteko dali izvide od drugega ,sem se z doktorco …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.