Minister Gantar odstopil, Janša že ukrepal, Počivalšek pa sporoča tole

Foto: Tamino Petelinšek/STA Zdravko Počivalšek Foto: MZ Tomaž Gantar, minister za zdravje
Premier Janez Janša je predsednika DZ Igorja Zorčiča obvestil o odstopu Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje.
Oglej si celoten članek

Državni zbor se je seznanil z odstopom ministra Tomaža Gantarja, s čimer mu je prenehala ministrska funkcija. Premier Janez Janša je predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča obvestil, da bo začasno funkcijo ministra za zdravje opravljal sam. Gantar se je v odstopni izjavi Janši zahvalil za zaupanje in ocenil, da so skupaj opravili pomembno delo.

Janša je namreč k današnjemu obvestilu o Gantarjevem odstopu priložil tudi ministrovo odstopno izjavo, v kateri ta piše, da "v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke" odstopa z mesta ministra za zdravje.

"Svoje delo sem ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo," je v odstopni izjavi, ki nosi današnji datum, zapisal Gantar.

Janši se je ob tem zahvalil za zaupanje in povabilo v vlado in mu zaželel uspešno delo in nadaljnje obvladovanje epidemije.

Drugi minister stranke DeSUS Jože Podgoršek medtem ostaja na svojem položaju.

S svojimi poslanci pa je danes sestankoval tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki jim je predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi s ciljem uresničenja koalicijske pogodbe.

Po sestanku je Počivalšek sporočil: Poslanska skupina SMC je soglasno odločila, da ne bo podprla Erjavčeve kandidature za mandatarja.

Foto: Tamino Petelinšek/STA Zdravko Počivalšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 79

  • 05:30 20. December 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 21:44 18. December 2020.

    Gantar je bil grobar pri komedijantu, grobar je bil v vladi Janeza J., grobar bo še naprej. Sprašujem se, če …

  • 18:16 18. December 2020.

    Počivavšek bi podprl KUL v sekundi,ko in če bi mu ponudili mesto mandatarja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.