Slovenija
75586 ogledov

Minister Gantar odstopil, Janša že ukrepal, Počivalšek pa sporoča tole

Zdravko Počivalšek
1/2
Tamino Petelinšek/STA
Premier Janez Janša je predsednika DZ Igorja Zorčiča obvestil o odstopu Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje.

Državni zbor se je seznanil z odstopom ministra Tomaža Gantarja, s čimer mu je prenehala ministrska funkcija. Premier Janez Janša je predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča obvestil, da bo začasno funkcijo ministra za zdravje opravljal sam. Gantar se je v odstopni izjavi Janši zahvalil za zaupanje in ocenil, da so skupaj opravili pomembno delo.

Janša je namreč k današnjemu obvestilu o Gantarjevem odstopu priložil tudi ministrovo odstopno izjavo, v kateri ta piše, da "v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke" odstopa z mesta ministra za zdravje.

"Svoje delo sem ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo," je v odstopni izjavi, ki nosi današnji datum, zapisal Gantar.

Janši se je ob tem zahvalil za zaupanje in povabilo v vlado in mu zaželel uspešno delo in nadaljnje obvladovanje epidemije.

Drugi minister stranke DeSUS Jože Podgoršek medtem ostaja na svojem položaju.

S svojimi poslanci pa je danes sestankoval tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki jim je predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi s ciljem uresničenja koalicijske pogodbe.

Po sestanku je Počivalšek sporočil: Poslanska skupina SMC je soglasno odločila, da ne bo podprla Erjavčeve kandidature za mandatarja.

Zdravko Počivalšek | Avtor: Tamino Petelinšek/STA Tamino Petelinšek/STA

Komentarjev 79
  • corlaydrug 05:30 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • boogin1 21:44 18.december 2020.

    Gantar je bil grobar pri komedijantu, grobar je bil v vladi Janeza J., grobar bo še naprej. Sprašujem se, če nima slučajno delnice v podjetju za izdelavo trug ali pogrebnem podjetju. Glede na to, da je komedijant Šarec tischler po ...prikaži večo poklicu imata mogoče skupen biznis.

  • anton3 18:16 18.december 2020.

    Počivavšek bi podprl KUL v sekundi,ko in če bi mu ponudili mesto mandatarja!