Minister razkril, s kakšnimi stiskami se je srečeval v preteklosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Ob vsej mamini ljubezni, smo se srečevali z mnogimi - finančnimi, socialnimi in drugimi - stiskami," je povedal minister.
Oglej si celoten članek

Slovenija je po Eurostatovem indeksu družba z nizkim tveganjem za revščino in socialno izključenost, kar pomeni, da imamo dobre možnosti razviti svoje talente ne glede na to, v kakšnih socialnih in finančnih razmerah smo se rodili, saj imamo še vedno dober dostop do izobraževanja, formalnega in neformalnega, do usposabljanj, relativno učinkovit sistem podpore ranljivim in bolj ogroženim, je na facebooku pojasnil minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj

Srečevali so se s finančnimi, socialnimi in drugimi stiskami

"Tudi sam sem živ dokaz za to. Odraščal z mamo samohranilko in sestro v blokovskem naselju jeklarskih Raven na Koroškem. Ob vsej mamini ljubezni, smo se srečevali z mnogimi - finančnimi, socialnimi in drugimi - stiskami. Obenem seveda tudi z veliko dobroto ljudi. Zaključil OŠ Koroški jeklarji, prav tako Gimnazijo Ravne, izbral politologijo na FDV. Ob Zoisovi štipendiji sem od 1. letnika SŠ tudi redno delal med počitnicami: v betonarni, pri pleskarju, vodil pevske zbore in še in še. Živel v študentskem domu z dovolj ugodno najemnino," je opisal svojo izkušnjo.

Danes pa kot minister predseduje svetu evropskih ministrov, je dodal.

A kot je spomnil, vse to ne pomeni, da nimamo še veliko za postoriti: "Obdržati, vzdrževati, razvijati in prilagajati sistem socialne države hitro spreminjajočim se razmeram je velik izziv. Ohraniti in krepiti solidarnost obenem pa povečati odzivnost na preizkušnje, kot je pandemija COVIDa, ni najlažja naloga. Cilj pa je trdno usidran v mojem srcu: naj ima vsak v Sloveniji enake možnosti za svoj razvoj. Vizija zdravega, zadovoljnega, izpolnjenega človeka, ki dela in (za)upa," je sklenil.

xxx

*Fotografija je simbolna.

Slovenija Janšev milo rečeno nenavaden odziv na številke revščine

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 14:00 21. Oktober 2021.

    Janez je še danes revež ?

  • 12:25 21. Oktober 2021.

    bogi minister...vse to je doživel v krutem komunizmu/socializmu. Danes smo v svobodni demokraciji, kjer se cedita med in mleko in …

  • 12:24 21. Oktober 2021.

    a to ga danes opravicuje da krade?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.