Slovenija
22988 ogledov

Janšev milo rečeno nenavaden odziv na številke revščine

Janez Janša Vlada RS
Mednarodni dan boja proti revščini, številke v naši državi in odziv premierja nanje.

Portal MMC je ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti revščini objavil nekaj številk, ki veljajo za našo državo. Navajajo, da z manj kot 739 evri dohodkov na mesec, kjer je meja revščine, pri nas živi okoli 254 tisoč prebivalcev, od tega 97 tisoč upokojencev. 

Pri nas skoraj 40 tisoč upokojencev živi z manj kot 500 evri pokojnine na mesec, nekaj manj kot 30 odstotkov jih živi z manj kot 700 evri, podatke državnega statisičnega urada navajajo na portalu nacionalke. Dodajajo, da je bilo tveganju socialne izključenosti lani izpostavljenih 15 odstotkov prebivalcev oziroma vsak sedmi. 

Na objavo, ki so jo delili na Twitterju, se je odzval tudi premier Janez Janša, in sicer s to zamislijo: "Predlagali bomo, da se vseh 254.000 prebivalcev oprosti plačila RTV prispevka. Očitno se jih da natančno določiti. Za začetek. Sicer pa le razvoj in gospodarska rast lahko povečata blaginjo. In vlada RS intenzivno dela na tem." 

Vlada Janez Janša Slovenija Presenečenje za Janšo? Taka je ocena stanja demokracije pri nas. Janez Janša "Urgentno" Slovenija Bruselj pozval Janšo, naj se umiri

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • mina6 22:20 18.oktober 2021.

    Krasna ideja!! Pa še borčevske penzije ukinite in denar razdelite tistim, ki so DELALI!!!

  • bobubob 16:12 18.oktober 2021.

    Gospodarska rast in zapiranje države - ne gre vkup. In tudi vse te čudovite vladne številke o zadovoljstvu državljanov, o nezaposlenosti... ne gredo vkup s tistim, kar vidim vsak dan. Če je bil PV prej zaradi EU žarometov na pol ...prikaži večol slep, je po tistem Brdu očitno popolnoma oslepel za težave običajnih ljudi, tistih, ki s kovid predstavo niso zaslužili nič. No, lahko tvitne, naj ljudje jedo potico, če jim je zmanjkalo kruha. RTV davek bi lahko ukinil že davno. Naj jih plača, kdor jih gleda.

  • Marjetica7 11:20 18.oktober 2021.

    V 30 tih letih osamosvojitve nobeni vladi ni bilo mar za najmanj plačane delavce in upokojence. Minimalna plača obstaja 30 let in to je zasluga osamosvojiteljev, da so svojim novim kapitalistom omogočili bogatenje. Vsi so isti, desni, levi, desni, levi ...prikaži veči in oni vmes. Dobesedno samo skrbijo za svoje riti in riti svojih družinskih članov, sorodnikov in prijateljev in nič drugega. Požrešnost brez primere, pameti pa bore malo. A pozabljajo, da bodo nekoč njihovi otroci plačevali za njihovo požrešnost