Slovenija
8158 ogledov

Bruselj pozval Janšo, naj se umiri

Janez Janša Vlada RS
Predsednik Evropskega parlamenta je po nizu tvitov pozval slovenskega premierja Janeza Janšo, naj preneha napadati evropske poslance.

"Urgentno pozivamo Janeza Janšo, naj preneha s provokacijami proti članom Evropskega parlamenta. Napadi na člane parlamenta so tudi napadi na evropske državljane. Konstruktivno sodelovanje z rotirajočim predsedstvom Sveta EU lahko temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju," je v tvitu zapisal predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli.

Janša je v minulih dneh objavil in poobjavil več tvitov, ki so bili kritični do misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev, ki pod vodstvom Sophie in 't Veld v Sloveniji preverja stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji. Večina jih je uperjena predvsem proti in 't Veldovi v smislu, da je misija dejansko namenjena rušenju slovenske vlade, ki jo vodi Janša.

Med bolj spornimi tviti, ki ga je Janša kasneje sicer izbrisal, a so uporabniki naredili posnetke zaslona, je objava fotografije s "13 od 226 znanih lutk Sorosa v Evropskem parlamentu". Med njimi je tako in 't Veldova kot celo pokojni Hans van Baalen. Kasneje je Janša vseeno retvital Vido Kocjan, ki je objavila isto fotografijo in še dodatno napadla in 't Veldovo.

Janša se je ostro odzval na zapis evropskih socialdemokratov (S&D), ki so bili kritični, ker se ni sestal z delegacijo Evropskega parlamenta, ampak so naleteli "na prazen stol". "Imamo tako veliko vprašanj zanj glede zaskrbljujočega stanja medijske svobode in vladavine prava," so tvitnili.

"Pa kdo ste vi? Kolikokrat ste obiskali nemško kanclerko, nizozemskega premierja ali francoskega predsednika," se je v angleščini odzval Janša. "Mimogrede, Nizozemska je tista, kjer je bil ubit zadnji novinar v EU. V Sloveniji so takšne poskuse izvajali samo med režimom vaših tovarišev iz stranke SD," je zapisal Janša.

V torek je bil slovenski premier med drugim na Twitterju oster do delegacije politične skupine Levice v Evropskem parlamentu, ki je bila na obisku v Sloveniji. Ti so sicer najprej napadli Janševo vlado in Slovenijo označili za "laboratorij skrajne desnice", s tem pa najbolj primerno prizorišče za "načrtovanje odpora". "Zgodovina 20. stoletja je za nas opozorilo, za Janšo pa je priročnik", so zapisali v tvitu.

Janša pa jih je označil za "tiste, ki bi spremenili sistem, razgradili parlamentarno demokracijo, nacionalizirali stanovanja ter podjetnike nagnali z bajoneti v morje". Slovensko Levico je ob tem še označil za "politično krilo teroristične antifa", kar je potem vzbudilo ostre odzive evropskih poslancev iz Levice, ker da nikakor niso teroristi.

Janez Janša Zlorabil fotografijo Šport Janša tokrat napadel protestnike z grozljivo fotografijo... Ta je bila lažna! Vlada Janez Janša Slovenija Janša objavo izbrisal, Olaj se je opravičil

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 40
  • andrej084 00:31 15.oktober 2021.

    Eh, Zurnal, ni Bruselj rekel, temvec en italijancek, ki je hotel Evropi naprtiti Afganistance, pa ga je Janez postavil na hladno. Koncno en voditelj, ki ne slecd hlače pred evropskimi birokrati, ki so popolnoma nepomembni. Če pogledaš Jovevo, pa Grošelja, ...prikaži veča, .. beda od bede... .

  • popokatopetl 23:54 14.oktober 2021.

    No da vidimo SMC, DeSUS, SNS in manjšinca če bodo tudi to pogoltnili? Ali jih je treba odkupit? Pošlji SMS PRODANCI5 na 1919!

  • kontrahan 23:50 14.oktober 2021.

    EH JANŠKOTI, STE ŽE POGRUNTAL KOLK VAS JE NATEGNU S CEPLJENJEM IN VSEM. lEPO V VRSTO, PA DA MU LJUBITE NOGE. BEDAKI