Šport > Nogomet
4662 ogledov

Janša tokrat napadel protestnike z grozljivo fotografijo... Ta je bila lažna!

Janez Janša Epa
Slovenski premier je objavil sliko nedavnih ljubljanskih izgredov... Ki pa na koncu to sploh ni bila!

Slovenski premier Janez Janša med drugim slovi, da zelo rad izraža svoje mnenje preko Twitterja, kjer pogosto deli svoje čivke, občasno objavi kakšno fotografijo in deli svoje politično mnenje.

Glavna tema zadnjega dne na njegovem računu pa so bili seveda protesti v Ljubljani, do katerih je prišlo v sredo, 13. oktobra.

Janša je proteste izrabil kot priložnost, da je napadel ljubljanskega župana Zorana Jankovića, saj je ob grozljivo fotografijo, na kateri neidentificirani huligani napadajo na tleh ležečega policista, zapisal: "Res žalostno, da imajo nasilneži, ki so včeraj več ur ovirali promet ter ponovno motili Ljubljančane, javno podporo ljubljanskega župana"

Mnogo državljanov, ki z zgodovino slike niso bili dobro seznanjeni, so se tako zgražali nad obnašanjem sredinih protesnikov, ki so sodeč po sliki prešli vse meje.

Lažna fotografija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

A izkazalo se je, da je slovenski premier uporabil lažno fotografijo za prikaz dogajanja, saj je bila slednja posneta pred 12 leti, po enem izmed navijaških spopadov med Green Dragonsi in policijo. Enako fotografijo je pred tem delil tudi direktor policije, Anton Olaj.

Oba sta kasneje fotografijo umaknila, toda škoda je bila že narejena, saj sta zagotovo marsikaterega sledilca prepričala, da gre za fotografijo resničnega stanja.

Janša je kasneje svoj zapis znova objavil, tokrat z novejšimi fotografijami, medtem ko je Olaj objavil razlago, v kateri je pojasnil uporabo 12 let stare fotografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice