Slovenija
32259 ogledov

Janša objavo izbrisal, Olaj se je opravičil

Vlada Janez Janša Vlada RS
Janša in Olaj objavila 12 let staro fotografijo pretepa s policisti na ljubljanski tržnici. Sledilo je tole ...

Predsednik vlade Janez Janša je s Twitterja izbrisal fotografijo, ki jo je objavil ob zapisu: "Res žalostno, da imajo nasilneži, ki že cel popoldan ovirajo promet ter motijo Ljubljančane, javno podporo ljubljanskega župana."

Fotografija naj bi bila dokaz nasilja včerajšnjih protestnikov, ki nasprotujejo pogojem PCT. A fotografijo je leta 2009 ob ljubljanski tržnici posnel fotograf dela in prikazujejo spopad policije z navijači ljubljanske Olimpije in policije.

Pod pritiskom uporabnikov Twitterja in javnosti je predsednik vlade zapis izbrisal, a ga takoj za tem spet objavil, le druge fotografije je uporabil.

Tudi direktor policije Anton Olaj je fotografijo izbrisal in pri tem zapisal: "Namen objave je bil izpostaviti številne resnične napade na policiste, s katerimi se srečujemo v zadnjih tednih. Fotografija resničnega napada na policista je bila priložena simbolično. Če je avtor fotografije zaradi tega prizadet, se opravičujem, slika pa je že odstranjena."

Komentarjev 19
 • leonardo 07:59 15.oktober 2021.

  Kolikokrat sem že napisal, da je najlažje izreči opravičilo! Že otroke učimo, naj ne izgovarjajo stvari, za katere vedo, da se bodo morali opravičiti. Ni šans! Treba je kaznovati, vsaj javne osebnosti. Politiki pa tako delajo kar hočejo, kajne?

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 20:19 14.oktober 2021.

  Janezu ni več pomoči, bojim se pa, da jo tudi nam ne bo, če bo on še dolgo sedel na svojem premierskem stolčku.

 • Avatar Ajda Virant
  ajda0 18:42 14.oktober 2021.

  Ubogi otroci od političnih norcev . KAKO JIH ZBADAJO SOSOLCI !