Minister za zdravje: Zaprtje vseh slovenskih šol le še vprašanje časa

Foto: Profimedia šolske torbe šola otroci
Rezultatov testiranj otrok iz šole v Šmarjah pri Jelšah, kjer je delala ena od okuženih s koronavirusom, še nimamo. Občina je kljub temu odpovedala pouk za četrtek in petek. Toda odredbo o zaprtju šole mora podpisati šolski minister, občina je ravnala po svoje, je v Odmevih dejal minister za zdravje Aleš Šabeder.
Oglej si celoten članek

"Ukrep za zaprtje vseh šol bo glede na zdajšnje širjenje virusa treba sprejeti v naslednjih dneh. Lahko je biti naslednji dan pameten za včerajšnje dogodke. Zdaj delamo vse kar lahko, da bomo ta ukrep sprejeli ob pravem trenutku," je v Odmevih še pojasnil Šabeder. 

Glede na trend števila okužbo, bo Slovenija v naslednjih dneh zagotovo prešla v fazo dva, ko pristojni ne bodo mogli več slediti vsakemu pacientu posebej. V fazi dva se aktivirajo tudi druge bolnišnice. 

Novi ukrepi Rekordno število novih okužb, zapirajo tudi trgovine, restavracije

Eno izmed najbolj pogostih kršitev pravil pri ljudeh je, da bolniki, ki kažejo vse znake bolezni, v zdravstdvene ustanove. To je narobe. Pacienti morajo priti na vstopne točke. Preprečiti hočemo scenarij, ki se je zgodil v Italiji, ko so se okužbe začele širiti po bolnišnici.

"Danes opažamo povečano število okuženih med mladimi. Povsem možno je, da je do okužb prišlo v diskotekah, ki niso spoštovale omejitev delovanja," poudarja Šabeder. 

Civilna zaščita bo jutri imela sestanek z nevladnimi organizacijami, ki bi lahko na tem področju pomagale. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:21 12. Marec 2020.

    Chiuso subito! Gespert zuforrrrt! Zatvoriti odmah! Stenger snart! Close immediatelly! ZAPRITE VSE TAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ !

  • 01:15 12. Marec 2020.

    Mularija se verjetno veseli, bo pa podobna težava, kot pred časom na Hrvaškem, ko zaradi stavke učiteljev 2 tedna (približno) …

  • vec
    00:52 12. Marec 2020.

    VRTCI so še vedno odprti in najranlivejši za prenos so otroci, dotaknejo se vsega in takoj okusijo, dmov prinesejo gripo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.