Minister Židan v bolnišnici

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Minister Dejan Židan se zaradi Hepatitisa A zdravi v UKC Maribor.
Oglej si celoten članek

Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana so sprejeli na zdravljenje v UKC Maribor. 

"Hospitaliziran je na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja," so pojasnili v bolnišnici. "Njegovo zdravstveno stanje je stabilno." 

Na ministrstvu za kmetijstvo so pojasnili, da je bil Židan hospitaliziran v soboto zaradi suma nalezljive bolezni po obisku zdravnika.

Odkrili so mu Hepatitis A

"Odkrili so mu nalezljivo bolezen Hepatitis A ter ga tudi ustrezno zdravstveno oskrbeli," so sporočili z ministrstva. "Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, pričakuje se tudi hitro okrevanje, odpust iz bolnišnice in vrnitev na delovno mesto."

O spremembah delovnih obveznosti oz. spremembi udeležbe ministra na napovedanih dogodkih, bo ministrstvo medije obvestili naknadno.

"Virusni hepatitis A je virusno vnetje jeter. Človek viruse hepatitisa A zaužije s hrano, vodo ali preko okuženih rok," bolezen opisujejo na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Bolezen je zelo redko posledica transfuzije krvi, transplantacije organa ali stika s krvjo od osebe, ki brez simptomov izloča povzročitelje, še dodajajo. 

Dodajajo, da lahko za virusnim hepatitisom A zboli vsak, bolezen je zlasti nevarna za starejše osebe, kronične bolnike in bolnike z jetrno okvaro. Po preboleli bolezni ostane doživljenjska imunost.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 13:35 18. Maj 2016.

    Janez janša bi tako lepo gesto storil če bi se enostavno razstrelil ne bi bakterij in bacilov mučil z njim …

  • 13:33 18. Maj 2016.

    naj tam kar tudi lepo ostane !

  • 09:18 17. Maj 2016.

    Afgane, kaj spucaš sekrete za svojimi Afganistanci na Kotnikovi, tam mora biti tudi obup, saj so navajeni samo čučavcev?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.