Ministri se na Pahorja požvižgajo

Foto: Žurnal24 Ksenija Koren
Dosledni niso niti pri uresničevanju lastnih načrtov. Zakonov, ki so jih obljubljali, ni.
Oglej si celoten članek

Ministrstva so pri pisanju zakonov neuspešna. Čeprav so si načrte, katere zakone nameravajo napisati in do kdaj, postavili sami. To nam je pojasnil generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl. "Argumenta, da za zakone ni časa zaradi ukvarjanja z rebalansom proračuna in varčevalnimi ukrepi, ne sprejmem. Ministrstva so velikanski sistemi. Tam se zakonopisci ne ukvarjajo s preštevanjem evrčkov, ki jih ne bo več, ter iskanjem odgovorov na probleme finančne in gospodarske krize."

Uporniki. Ministrov nič bolje od Cvikla ne obvlada predsednik vlade Borut Pahor. Če smo pred dnevi, ko je v svojem kabinetu porezal sicer z zakonom dopuščene bonuse, na cesti pod vladnimi prostori poslušali le govorice o uporu, se ministri zdaj varčevanju upirajo brez skrivanja.

Pahorju, ki se odpravlja na sestanek s sindikati javnega sektorja, kjer bo moral izpogajati, da že sprejete povišice ne bodo mogle zaživeti v celoti, bi ministrska kolegialnost pri varčevanju prišla še kako prav. Ker se mu ministri z višanjem plač po kabinetih že kar malce posmehujejo, bo moral za lastno verodostojnost s formalno močjo dokazati, kdo je prvi minister.

Kako naj sicer človek, ki ni sposoben pri malenkostih disciplinirati 18 ministrov, desettisoč zaposlenih v javnem sektorju prepričuje, da ima argumente za to, da se bodo za vzdržnost javnih financ odpovedovali tudi sami?

Potem ko je pometel pred svojim pragom, Pahorja očitno čaka še pospravljanje po hiši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.