Ministrica ima zahteven potek covida: To sporoča ravnateljem!

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA
Zaradi okužbe s sars-cov-2 se šolska ministrica ni mogla udeležiti konference ravnateljev.
Oglej si celoten članek

Spletni portal Siol.net poroča, da ima ministrica za šolstvo Simona Kustec zahteven potek bolezni covid-19. 

Pretekli teden je sporočila, da je bila kljub cepljenju pozitivna na covid-19. "Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izvid," je prejšnji teden zapisala na Twitterju. "Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje."

Danes bi morala imeti govor ob začetku konference ravnateljev, vendar ji je to onemogočila okužba z virusom sars-cov-2. V pisnem nagovoru ravnateljem je po poročanju Siol.net zapisala, da ima zahteven potek bolezni. 

Slovenija Janša: "Kustečeva je za varno šolo naredila veliko, SD pa le pobalinsko nagaja"

V nagovoru je sicer zapisala, da sta se po njenem mnenju vzgoja in izobraževanje znašli pred tremi velikimi križišči, profesionalnem, menedžerskem in križiščem empatije in vrednot, ki je po njeni oceni najbolj zahtevno. 

Slovenija Nad ministrico z vsemi topovi: interpelacija, šolniki grozijo s stavko

Ta del izpita je vedno bil in je prav v tem covidnem obdobju najtežji. "Kako se soočiti s številnimi pritiski, pomisleki, nezadovoljstvi, tudi grožnjami, zastraševanji, poniževanji," je zapisala v nagovoru. "Odgovore na vse to nam velika večina vas kaže že cel čas – z neumornim iskanjem rešitev, tudi kompromisov, pomirjanjem zaposlenih, otrok, staršev, širše skupnosti! Z zaupanjem v znanost! S potrpežljivostjo in optimizmom, z medsebojno pomočjo! Na takšen način se iskreno premaguje to nesrečno obdobje! Na takšen način se strokovno in človeško brezpogojno bori za znanje naših otrok."

Na koncu je po poročanju Siola zapisala, da se bo še naprej borila za ravnatelje in njihovo delo ter za prihodnost ter ne bo podlegla grožnjam in žalitvam.

Pogovor Kustec: "Ravnatelji bodo imeli za priprave več kot dovolj časa"

Kustečeva je sicer polno cepljena z odmerkom AstraZenece.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 75

  • 06:02 24. Avgust 2021.

    Koga briga kak potek bolezni ima? Naj je vitamine pa bo

  • 20:19 23. Avgust 2021.

    Je ona cepljena iz riti v usta pa nč drugač

  • 18:27 23. Avgust 2021.

    EDINI KI IMA TU KAJ PRAV, JE BLAYO. BLAYO 4EVER XD

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.