Ministrica po "uporu" ni več dobrodošla na proslavi

Foto: Profimedia Asta Vrečko.
Foto: Profimedia Asta Vrečko.
V eni od občin osrednje Slovenije se iskri zaradi občinske proslave.
Oglej si celoten članek

Občina Lukovica, ki jo mnogi dnevni migranti s štajerskega konca pogosto prečkajo na poti v Ljubljano, bo v sredo s proslavo obeležila kulturni praznik. Slavnostna govornica bi morala biti ministrica za kulturo Asta Vrečko, a so se stvari tik pred zdajci spremenile.

Iz objav na občinskih spletnih straneh je vidno, da je bila Vrečko zapisana v uradnem vabilu na dogodek. Toda županja Lukovice Olga Vrankar, ki je lani drugič kandidirala in zmagala s podporo volilcev, je vabilo pred nekaj dnevi umaknila.

Za ta korak se je odločila, ker je bila, po njenih besedah, tarča hudih političnih pritiskov. Več o tem razkriva pismo, ki ga je županja poslala ministrici, pridobili pa so ga na uredništvu necenzurirano.si.

"Po javni objavi vabila na našo osrednjo prireditev ob kulturnem prazniku, kjer smo vlogo slavnostne govornice namenili vam in ste jo z veseljem sprejeli, sama osebno in pa tudi sodelavci na občini Lukovica doživljamo pritiske s strani politike na lokalnem nivoju. Razlog pa je v trenutni politični situaciji, saj se nekatere politične stranke na državnem nivoju ne strinjajo z nekaterimi potezami oziroma odločitvami vašega ministrstva. Sama osebno ne dvomim v vaše korektno delo," je zapisala Olga Vrankar.

Foto: Občina Lukovica Olga Vrankar

"Ker sama kot županja na našem lokalnem nivoju želim še naprej delovati na temelju sodelovanja in brez političnih delitev in, ker želim tudi pomiriti našo lokalno politiko, smo se na občini Lukovica po temeljitem razmisleku odločili, da našo osrednjo prireditev izvedemo brez slavnostne govornice, kot je bilo prvotno predvideno in tudi potrjeno z vaše strani," je med drugim še zapisala županja Lukovice.

Slovenija V NSi pripravljajo interpelacijo zoper ministrico

Občina Lukovica šteje malce manj kot 6000 prebivalcev. V občinskem svetu je 18 svetnikov in svetnic. Le dve mesti v svetu zasedata svetnika stranke NSi, ki je nedavno vložila interpelacijo zoper Asto Vrečko. SDS ima v občinskem svetu, kjer pravladujejo neodvisne liste, eno svetnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 11:23 1. Februar 2023.

    No, jaz sem pa gruntal zakaj v moji trgovini ni več papirnatih robcev. Sedaj vem. Ministrica ne neha jokati, ker …

  • 10:05 1. Februar 2023.

    3 je osebki iz sekte SDS in NSI držijo v šahu celotno občino? Haloooooooooooooooo

  • 09:12 1. Februar 2023.

    Ministrstvo ji je omogočilo, da se je vaško dekle ob prihodu v Ljubljano malce uredila, vsaj oblekla se je normalno, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.