Slovenija
24710 ogledov

Ministrica po "uporu" ni več dobrodošla na proslavi

Asta Vrečko Profimedia Asta Vrečko.
V eni od občin osrednje Slovenije se iskri zaradi občinske proslave.

Občina Lukovica, ki jo mnogi dnevni migranti s štajerskega konca pogosto prečkajo na poti v Ljubljano, bo v sredo s proslavo obeležila kulturni praznik. Slavnostna govornica bi morala biti ministrica za kulturo Asta Vrečko, a so se stvari tik pred zdajci spremenile.

Iz objav na občinskih spletnih straneh je vidno, da je bila Vrečko zapisana v uradnem vabilu na dogodek. Toda županja Lukovice Olga Vrankar, ki je lani drugič kandidirala in zmagala s podporo volilcev, je vabilo pred nekaj dnevi umaknila.

Za ta korak se je odločila, ker je bila, po njenih besedah, tarča hudih političnih pritiskov. Več o tem razkriva pismo, ki ga je županja poslala ministrici, pridobili pa so ga na uredništvu necenzurirano.si.

"Po javni objavi vabila na našo osrednjo prireditev ob kulturnem prazniku, kjer smo vlogo slavnostne govornice namenili vam in ste jo z veseljem sprejeli, sama osebno in pa tudi sodelavci na občini Lukovica doživljamo pritiske s strani politike na lokalnem nivoju. Razlog pa je v trenutni politični situaciji, saj se nekatere politične stranke na državnem nivoju ne strinjajo z nekaterimi potezami oziroma odločitvami vašega ministrstva. Sama osebno ne dvomim v vaše korektno delo," je zapisala Olga Vrankar.

Olga Vrankar | Avtor: Občina Lukovica Občina Lukovica

"Ker sama kot županja na našem lokalnem nivoju želim še naprej delovati na temelju sodelovanja in brez političnih delitev in, ker želim tudi pomiriti našo lokalno politiko, smo se na občini Lukovica po temeljitem razmisleku odločili, da našo osrednjo prireditev izvedemo brez slavnostne govornice, kot je bilo prvotno predvideno in tudi potrjeno z vaše strani," je med drugim še zapisala županja Lukovice.

vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Slovenija V NSi pripravljajo interpelacijo zoper ministrico

Občina Lukovica šteje malce manj kot 6000 prebivalcev. V občinskem svetu je 18 svetnikov in svetnic. Le dve mesti v svetu zasedata svetnika stranke NSi, ki je nedavno vložila interpelacijo zoper Asto Vrečko. SDS ima v občinskem svetu, kjer pravladujejo neodvisne liste, eno svetnico.

Komentarjev 40
 • leonardo 11:23 01.februar 2023.

  No, jaz sem pa gruntal zakaj v moji trgovini ni več papirnatih robcev. Sedaj vem. Ministrica ne neha jokati, ker ji je tako hudo zaradi nekaj vaških pomembnežev, ki mislijo kaj so. Ko cigan na konja sede, smo pa tam.Mogoče ...prikaži več pa robce rabi zaradi solz od smeha.

 • Avatar Jurič Zvonko
  juric 10:05 01.februar 2023.

  3 je osebki iz sekte SDS in NSI držijo v šahu celotno občino? Haloooooooooooooooo

 • Grof 09:12 01.februar 2023.

  Ministrstvo ji je omogočilo, da se je vaško dekle ob prihodu v Ljubljano malce uredila, vsaj oblekla se je normalno, po zgledu Urške, izgledala je, kot da je z vlakom prišla fehtat na ljubljanske ulice, in kdo trdi, da obleka ...prikaži več ne naredi človeka, ….poglejte Joca v parlamentu, edino rdečo kravato, ki joje dobil za zasluge od SD je že vsa od šmrklja, pa kam to pelje