1602 ogledov

Mag. Nataša Robežnik bo v. d. direktorice novega muzeja

Mag. Nataša Robežnik bo v. d. direktorice novega muzeja Gorazd Kavčič
Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je za vršilko dolžnosti direktorice Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala mag. Natašo Robežnik, umetnostno zgodovinarko in dosedanjo vodjo Pedagoškega oddelka v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

Mag. Nataša Robežnik je Kranjčanka, po izobrazbi univerzitetna umetnostna zgodovinarka (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) in magistrica znanosti (podiplomski magistrski študij menedžmenta neprofitnih organizacij, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani).

Ima več kot 17 let delovnih izkušenj na področju muzejske dejavnosti. Svojo poklicno pot je začela v Gorenjskem muzeju, v katerem je delovala kot pedagoginja. Zlasti odmevno je bilo njeno raziskovalno delo o Janezu Puharju, prvem slovenskem fotografu, izumitelju ene od metod fotografije na steklo. V Kranju je bila od leta 2010 do 2014 tudi mestna svetnica, in sicer je bila izvoljena na listi stranke Zares - nova politika.

Od leta 2012 je zaposlena v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, v katerem je trenutno vodja Pedagoškega oddelka. Leta 2006 je pridobila naziv kustodinja, leta 2015 naziv višja kustodinja in leta 2021 naziv muzejska svetovalka. Od konca leta 2021 predseduje Sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je mag. Natašo Robežnik imenovala za vršilko dolžnosti direktorice Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije do imenovanje direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar največ za eno leto (do vključno 26. januarja 2024), so danes objavili na spletni strani ministrstva za kulturo.

 

 

Komentarjev 10
  • janez156 08:27 30.januar 2023.

    tipična židinja! Levo-desni židi obvladujejo Slovenijo...

  • Stane Adamič 21:33 28.januar 2023.

    Hči tardečih naj bi skrbela za osamosvojitev? Saj se hecate, a ne???

  • Pepe007 14:28 28.januar 2023.

    Glede na opis čisti politični kader. Škoda, da ne dobi prednost stroka.