Ministrica: pouk se bo najverjetneje podaljšal v počitnice

Foto: Profimedia Osnovna šola
Nove informacije o skrajšanju počitnic, zelo možno je, da bodo šole in vrtci zaprti precej dlje, kot je zdaj predvideno.
Oglej si celoten članek

Še včeraj je nova ministrica za izobraževanje Simona Kustec glede morebitnega podaljšanja pouka v poletje sporočila, da imajo pripravljenih več scenarijev. "Najprej moramo videti, kakšna bo situacija, kakšne bodo razmere in končni rezultati," je zapisala.

Danes pa je v oddaji Dobro jutro povedala, da je zelo verjetno, da se bodo počitnice skrajšale, šole in vrtci pa bodo morda zaprti še precej dlje od zdaj napovedanih dveh tednov. Če pogledamo primerljive države, kjer se je virus že razvil ‒ "govorimo tudi o enem mesecu, lahko pa še več".

Na vprašanje, ali je mogoče, da se šolsko leto podaljša v poletje? "Vsekakor je to možno in najverjetneje se bo to tudi zgodilo," je izjavila Kustečeva, in dodala, da bo čas za razmislek po tem, ko se bodo šole spet odprle in se bo videlo, kakšne posledice je imelo zaprtje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.