Slovenija
20763 ogledov

Ministrica: pouk se bo najverjetneje podaljšal v počitnice

Osnovna šola
Nove informacije o skrajšanju počitnic, zelo možno je, da bodo šole in vrtci zaprti precej dlje, kot je zdaj predvideno.

Še včeraj je nova ministrica za izobraževanje Simona Kustec glede morebitnega podaljšanja pouka v poletje sporočila, da imajo pripravljenih več scenarijev. "Najprej moramo videti, kakšna bo situacija, kakšne bodo razmere in končni rezultati," je zapisala.

Danes pa je v oddaji Dobro jutro povedala, da je zelo verjetno, da se bodo počitnice skrajšale, šole in vrtci pa bodo morda zaprti še precej dlje od zdaj napovedanih dveh tednov. Če pogledamo primerljive države, kjer se je virus že razvil ‒ "govorimo tudi o enem mesecu, lahko pa še več".

Na vprašanje, ali je mogoče, da se šolsko leto podaljša v poletje? "Vsekakor je to možno in najverjetneje se bo to tudi zgodilo," je izjavila Kustečeva, in dodala, da bo čas za razmislek po tem, ko se bodo šole spet odprle in se bo videlo, kakšne posledice je imelo zaprtje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.