Ministrica želi dodatne izračune

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prestavili obravnavo socialne reforme.
Oglej si celoten članek

Predstavniki vlade, delodajalcev in sindikatov, združeni v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS), so po tem, ko so pričakovano umaknili predlog novele o zdravstvenem varstvu in zavarovanju, za teden dni prestavili obravnavo sprememb socialne reforme. Ministrstvo za delo namreč želi narediti dodatne izračune glede otroških dodatkov in štipendij za dijake.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je med sejo novinarjem povedala, da glede predlaganih sprememb socialne reforme ni nikakršnih zapletov. "Nobene zgodbe ni zadaj," je dejala. Želi le dodatne izračune glede otroških dodatkov in štipendij za dijake, je pojasnila.

Predlagane spremembe bodo po njenih besedah obravnavane prihodnji teden. Predlogi, s katerimi bi reformo naredili bolj življenjsko, bodo šli zatem v javno razpravo, na vladi pa bodo po napovedih ministrice po počitnicah.

ESS bo tako danes obravnaval le izvedbo dela stavkovnega sporazuma iz maja letos, ki zadeva zmanjševanje števila zaposlenih v letih 2013 in 2014, nadaljeval pa bo tudi obravnavo akcijskega načrta Les je lep, ki jo je začel že pred tedni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.