Slovenija
22 ogledov

Ministrica želi dodatne izračune

CSD Šiška Saša Despot
Prestavili obravnavo socialne reforme.

Predstavniki vlade, delodajalcev in sindikatov, združeni v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS), so po tem, ko so pričakovano umaknili predlog novele o zdravstvenem varstvu in zavarovanju, za teden dni prestavili obravnavo sprememb socialne reforme. Ministrstvo za delo namreč želi narediti dodatne izračune glede otroških dodatkov in štipendij za dijake.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je med sejo novinarjem povedala, da glede predlaganih sprememb socialne reforme ni nikakršnih zapletov. "Nobene zgodbe ni zadaj," je dejala. Želi le dodatne izračune glede otroških dodatkov in štipendij za dijake, je pojasnila.

Predlagane spremembe bodo po njenih besedah obravnavane prihodnji teden. Predlogi, s katerimi bi reformo naredili bolj življenjsko, bodo šli zatem v javno razpravo, na vladi pa bodo po napovedih ministrice po počitnicah.

ESS bo tako danes obravnaval le izvedbo dela stavkovnega sporazuma iz maja letos, ki zadeva zmanjševanje števila zaposlenih v letih 2013 in 2014, nadaljeval pa bo tudi obravnavo akcijskega načrta Les je lep, ki jo je začel že pred tedni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.