Ministrova desna roka pijan za volanom službenega avta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Alkotest je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, skoraj dvakrat več kot je dovoljeno.
Oglej si celoten članek

Desna roka notranjega ministra Aleša Hojsa, državni sekretar Franc Breznik je v službenem avtomobilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola, so razkrili v oddaji 24UR. Alkotest je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je skoraj dvakrat več kot je dovoljeno.

Brezniku je policija izrekla kazen 600 evrov, vpisali so mu tudi 16 kazenskih točk. Vožnje ni smel nadaljevati, službeno vozilo je pustil kar na izvozu avtoceste, so še poročali na POP TV.

Državnega sekretarja so pri pijani in prehitri vožnji ujeli 2. aprila, minister je za dogodek izvedel danes. Breznik je v pogovoru za oddajo 24UR dogodek priznal.

Ministru Hojsu naj bi že ponudil svoj odstop, ta je povedal, da bo odstop najverjetneje sprejel, želi se le prepričati, kako je v tem primeru ravnala policija.

dezurni@zurnal4.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 09:42 16. April 2020.

    Piše ",da je napihal 2x več kot je dovoljeno,kakor jaz vem , če voziš službeno vozilo,ni nič dovoljeno,se pravi 0,0,vsaj …

  • 07:26 16. April 2020.

    To je zarota udbo-murglske mafije. Breznika so prisilno napili in tako pijanega posedli v avto i poslali na pot. Par …

  • 06:36 16. April 2020.

    takoj odstopit in pika. upam samo, da ne bo sedaj to 1 mesec glavna novica na TV, podobno kot metla …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.