Ministrstvo namignilo, kako bo s poukom prihodnji teden

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Učenci na dodatnem tedenu počitnic, dijaki pri pouku na daljavo.
Oglej si celoten članek

Učenci in dijaki bi se morali danes po enotedenskih jesenskih počitnicah sicer vrniti v šolo. Vendar bodo osnovnošolci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 na počitnicah ostali še ta teden, srednješolci pa imajo  pouk na daljavo. Prav tako na daljavo potekajo predavanja na fakultetah, vrtci pa delujejo v omejenem obsegu.

Slovenija "Težave z računalniki imajo tudi učitelji" Podaljšanje počitnic Ministrica o nadomeščanju: "Pet dni ne pomeni usodnega problema"

Še naprej ostajajo v veljavi tudi ukrepi o zaprtju trgovin z nenujnim blagom, o omejitvi zbiranja več kot šest ljudi in o gibanju med občinami.

Učitelji se pripravljajo za delo na daljavo

Šolarji, ki so imeli že v prvem tednu krompirjevih počitnic manj možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa kot sicer, se bodo morali v tem tednu še dodatno potruditi za dober program. Nekatere organizacije bodo nadaljevale svoje počitniške aktivnosti. Pester počitniški program z risankami, dokumentarnimi serijami in različnimi nadaljevankami pa otroke čaka tudi na Televiziji Slovenija.

Ravnatelji: "Počitnice bi bilo treba podaljšati"

Foto: Profimedia Učilnica

Covid-19 "Vlada naj zagotovi kosilo tudi med šolanjem na daljavo"

Medtem ko bodo otroci lahko brezskrbno uživali še teden dni, pa to ne velja za njihove učitelje. Šolsko ministrstvo jih je namreč v okrožnici pozvalo, da se v tem času pripravijo za delo na daljavo. To nakazuje, da se bo tudi po drugem tednu počitnic pouk verjetno nadaljeval na daljavo.

Covid-19 Tako šolanje urejajo drugod po Evropi

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.