Ministrstvo vzpostavilo linije za izredne razmere

Foto: Epa
Foto: Epa
Ministrstvo bo pri organizaciji prevozov pomagalo organizacijsko in finančno, je obljubil Vrtovec.
Oglej si celoten članek

Prvenstveno skrbijo za prevoz zaposlenih v bolnišnice in DSO-je

Na ministrstvu za infrastrukturo so odgovorili že na približno 700 klicev ter na številna sporočila ljudi, ki sprašujejo, kako bodo lahko prišli v službo, je v oddaji Odmevi povedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Nanje so se obrnila tudi številna podjetja. Težav zaradi novega odloka, ki prepoveduje javni prevoz, je namreč ogromno, je priznal Vrtovec. Poudaril je, da se zaveda težke situacije, "ampak naša naloga je, da čim bolj omejimo stike, če želimo poskrbeti za to, je treba potrpeti".

"Prvenstveno skrbimo za prevoz zaposlenih v bolnišnice in domove za starejše," je povedal.

Zaposlene lahko na delo peljejo tudi družinski člani

Pozval je delodajalce, naj na ministrstvo sporočijo, kje, kdaj in kako želijo imeti linije. Po njegovih trditvah jim je veliko prevozov že uspelo zagotoviti, za to si bodo prizadevali tudi v prihodnje. Spomnil pa je, da lahko zaposlene na delo peljejo tudi njihovi družinski člani - tudi izven občine, saj to določa izjema v odloku.

Ministrstvo bo pri organizaciji prevozov podjetjem pomagalo organizacijsko in finančno, je obljubil Vrtovec. Kot je povedal, so se preko koncesionarjev obrnili tudi na oba univerzitetna klinična centra in jih pozvali, naj priglasijo posebne linije. "Te linije za izredne razmere krije ministrstvo," je dodal.

Vrtovec je povedal, da v stroko ne dvomi, prav tako ne dvomi v smiselnost prekinitve javnega prevoza. "Moja naloga je, da zagotovim vse potrebno, da pridejo delavci na delovno mesto. Verjamem, da bomo po 14. dneh uspešni," je še poudaril minister.

Slovenija Pod takšnimi pogoji se bodo lahko ljudje skupaj vozili v službo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:37 17. November 2020.

    [ Pozval je delodajalce, naj na ministrstvo sporočijo, kje, kdaj in kako želijo imeti linije. ] Prekleti kreten, zakaj si …

  • 07:36 17. November 2020.

    Takih kretenov ta zemlja še ni nosila

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.