Slovenija
5503 ogledov

Pod takšnimi pogoji se bodo lahko ljudje skupaj vozili v službo

promet Saša Despot
Javni prevoz od ponedeljka dalje ne bo deloval.

Delavski avtobusi in taksiji ostajajo; v enem vozilu je lahko do šest sodelavcev

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na današnji novinarski konferenci vlade poudaril, da so nekateri ukrepi, sprejeti v PKP 6, "boleči in bodo povzročili številne težave". Med takšnimi ukrepi je tudi prepoved izvajanja javnega prevoza za dva tedna, a Vrtovec je dodal, da je bil ta korak vseeno "premišljen in pretehtan z vseh strani". Poleg avtobusnih in železniških povezav bodo prepovedali tudi žičniški prevoz, razen za potrebe oskrbe, zaščite in reševanja.

Povedal je, da posebni linijski prevozi potnikov (t. i. delavski avtobusi) in taksiji ostajajo, pozval je tudi delodajalce, naj bodo razumevajoči do delavcev, ki se vozijo z javnim prevozom. Delodajalci lahko prevoz organizirajo tudi s kombiji, dodatnimi avtomobili in podobno. V enem vozilu je lahko do šest oseb, če so zaposleni v istem podjetju.

Ponudili so pomoč pri organizaciji

"Župane pa prosim, naj omogočijo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih," je dodal. Kaj točno lahko delavec v primeru, da nikakor ne more priti na delovno mesto, stori, Vrtovec ni pojasnil. So pa za morebitna vprašanja in pomoč pri organizaciji prevoza na delo na ministrstvu odprli posebno telefonsko številko: 01 478 7167 in elektronski naslov mzi.koronavirus@gov.si.

Tehnični pregledi bodo možni

Tehnični pregledi vozil bodo še vedno možni, se pa za dva tedna zapirajo šole vožnje. Vrtovec je ocenil, da zaradi državne finančne pomoči podjetjem 14-dnevni izpad ne bo tako občuten, zato ne bodo dovolili izjem, kot so denimo predavanja CPP preko spleta. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • evelux 14:38 13.november 2020.

    Hm zanimivo 6 sodelavcev se vozi skupaj ti sodelavci imajo svoje partnerje ki se tudi kao lahko vozijo z svojimi 6 sodelavci in tako naprej ..... druženje maximalno zanimivo

  • bon 14:10 13.november 2020.

    Koliko ljudi se skupaj vozi ki niso sodelavci. Upajmo da ima vsak svoj avto in parking.