Ministrstvo zahteva vpogled

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Ministrstvo za obrambo je sodišču posredovalo prošnjo za vpogled v del 14. maja vložene zahteve za preiskavo v zadevi Patria, je na odboru za obrambo povedala ministrica Jelušičeva.
Oglej si celoten članek

Kot je pojasnila obrambna ministrica Ljubica Jelušič, gre za prošnjo za vpogled v tisti del spisa, ki zadeva morebitno aktiviranje protikorupcijske klavzule.

Po besedah ministrice bo to tudi eno od izhodišč za pogajanja o nadaljevanju pogodbe o nakupu oklepnikov s Patrio. Vlada je sicer izhodišča za pogajanja s finskim podjetjem pripravila že pred časom. Izhodišča niso javna, predvidevala pa naj bi občutno zmanjšanje predvidenega števila kupljenih patrij.

K sprožitvi ustreznih postopkov, s katerimi bi bil vladi omogočen vpogled v zahtevo za preiskavo, je pred dnevi premierja Boruta Pahorja pozvala tudi poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem. Trdi namreč, da bi morala vložena zahteva za preiskavo vplivati na vladna izhodišča za nadaljnje ravnanje v tem primeru.

Zahteva za preiskavo je bila na ljubljansko okrožno sodišče vložena 14. maja, in sicer zoper dve osebi. Mediji so poročali, da je tožilstvo zahtevo za preiskavo vložilo zoper slikarja Jureta Cekuto in nekdanjega namestnika vodje logistike na ministrstvu za obrambo Petra Zupana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.