Slovenija
0 ogledov

Ministrstvo zahteva vpogled

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ministrstvo za obrambo je sodišču posredovalo prošnjo za vpogled v del 14. maja vložene zahteve za preiskavo v zadevi Patria, je na odboru za obrambo povedala ministrica Jelušičeva.

Kot je pojasnila obrambna ministrica Ljubica Jelušič, gre za prošnjo za vpogled v tisti del spisa, ki zadeva morebitno aktiviranje protikorupcijske klavzule.

Po besedah ministrice bo to tudi eno od izhodišč za pogajanja o nadaljevanju pogodbe o nakupu oklepnikov s Patrio. Vlada je sicer izhodišča za pogajanja s finskim podjetjem pripravila že pred časom. Izhodišča niso javna, predvidevala pa naj bi občutno zmanjšanje predvidenega števila kupljenih patrij.

K sprožitvi ustreznih postopkov, s katerimi bi bil vladi omogočen vpogled v zahtevo za preiskavo, je pred dnevi premierja Boruta Pahorja pozvala tudi poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem. Trdi namreč, da bi morala vložena zahteva za preiskavo vplivati na vladna izhodišča za nadaljnje ravnanje v tem primeru.

Zahteva za preiskavo je bila na ljubljansko okrožno sodišče vložena 14. maja, in sicer zoper dve osebi. Mediji so poročali, da je tožilstvo zahtevo za preiskavo vložilo zoper slikarja Jureta Cekuto in nekdanjega namestnika vodje logistike na ministrstvu za obrambo Petra Zupana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.