Ministrstvo: Zakonodajo, ki bi pripeljala Uber, bomo še usklajevali ...

Foto: Profimedia
Ministrstvo za infrastrukturo je po več ostrih in zaskrbljenih odzivih na predlog zakonodaje, ki bi temeljito pretresla trg taksi prevozov, sporočilo, da bodo predloge še usklajevali v okviru delovne skupine. Preostali del zakonodaje roma na vlado ...
Oglej si celoten članek

Z infrastrukturnega ministrstva so v skupnem sporočilu za javnost z Gospodarsko zbornico Slovenije in Obrtno podjetniško zbornico Slovenije sporočili, da se bodo glede novele zakona o prevozih, ki naj bi pripeljala v Slovenijo tudi Uber, še usklajevali, saj gre po njihovih besedah za pomembni področji, ki lahko vplivata na izvajanje javnega potniškega prometa in taksi prevozov.

"Da bi poiskali rešitve, bo ustanovljena posebna delovna skupina, saj želi ministrstvo skupaj s predstavniki zbornic zagotoviti, da bodo enaki pogoji veljali tako za prevoznike kot njihove voznike in vozila," so sporočili in dodali, da so uskladili predloge in pripombe, ki se nanašajo na ustanovitev upravljavca javnega potniškega prometa, izvajanje subvencioniranih prevozov in gospodarske javne službe javnega potniškega prometa.

Na infrastrukturnem ministrstvu so se tako odločili, da bodo usklajeni del tako poslali na vlado in nato v državni zbor. Spremembe, ki zadevajo taksi prevoze, pa bodo še usklajevali in z njimi ne bodo hiteli.

Taksimeter, licence ... Na vidiku zakonodajne spremembe, ki bi pretresle trg taksi prevozov

Spremembe, ki zadevajo Uber, znajo prehiteti volitve ...

Nadaljnje usklajevanje zakonodaje sicer pomeni, da je uzakonitev sprememb, ki zadevajo Uber in o katerih smo že pisali, v tem sklicu državnega zbora mogoča bolj kot ne le še v teoriji. Ministrstvo je sicer načrtovalo, da bi zakon še v februarju obravnavali na vladi in ga na to po nujnem postopku poslali v državni zbor. S tem pa naj bi še ujeli zadnjo parlamentarno sejo pred volitvami v aprilu.

Pri tem velja omeniti še, da se terminski plan dela državnega zbora običajno določa za dva meseca vnaprej. Okvirni terminski program dela državnega zbora za april je tako že sestavljen. 

Poleg taksistov imajo pomisleke glede predpisov, ki odpirajo vrata Uberju, tudi sindikalisti. ZZZS je danes sporočil, da nasprotujejo predlogu novele zakona o prevozih v cestnem prometu in pričakujejo, da ga bo ministrstvo umaknilo iz javne razprave. Prepričani so, da bi prihod Uberja odprl vrata prekarizaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.