Miro Cerar brutalno udaril po Milanu Brglezu

Foto: Profimedia Miro Cerar.
Foto: Profimedia Miro Cerar.
Nekdanji premier ni naklonjen kandidaturi Milana Brgleza za predsednika republike.
Oglej si celoten članek

"Osebno si za predsednika republike ne želim nekoga s takšnim značajem, kot ga ima gospod Brglez," je v pogovoru za Siol dejal nekdanji predsednik slovenske vlade Miro Cerar.

Milan Brglez je bil član stranke SMC, ko ji je načeloval Cerar. Iz stranke so ga izključili, potem ko je prišlo do spora o funkciji predsednika državnega zbora.

"V politiko je vstopil s stranko Mira Cerarja leta 2014, in takrat sem mu namenil v stranki podpredsedniško mesto kot tudi predsedniško mesto državnega zbora. Glede na to, da je intelektualec in strokovnjak, sem od njega pričakoval bistveno več načelnosti in podpore, nikakor pa nisem pričakoval takšne dvoličnosti, kot jo je izkazal v kasnejšem delovanju," je svoje mnenje pojasnil Cerar.

Slovenija Lahko Brglez dobi podporo koalicije?

Ustavni pravnik je Brgleza obtožil, da je povzročil razkol v SMC. "In to zaradi čisto osebnih ambicij in zaradi seveda nekaterih pretiranih, skrajno ideoloških pogledov. V Sloveniji so takšni pogledi prisotni vedno bolj, skrajni na eni in drugi strani, in povzročajo družbeni razkol ter onemogočajo sodelovanje. Zaradi teh izkušenj enostavno menim, da osebno zame ni primeren kandidat," je dejal Cerar.

Foto: Profimedia Milan Brglez

Razkril je še, da Brglez ni želel kandidirati na preteklih predsedniških volitvah, ko bi lahko računal na podporo SMC. "Kljub precejšnjemu prepričevanju nas je Brglez takrat pustil povsem na cedilu, kljub temu da s tem ne bi v ničemer poslabšal svojega položaja predsednika DZ, in tudi sicer. Takrat je pač ocenil, da ne gre v to. Danes vidim, da se za to odloča. Razumem, da ga k temu prepričuje visoka koalicijska podpora. Ne le v SMC, enak vzorec se je ponovil tudi pri SD, kjer so ga prepričevali, naj kandidira, pa se za to ni odločil. To kaže nek odnos do lastne stranke, pripadnost. Zato nimam zaupanja v take ljudi," je dodal nekdanji premier.

Cerar je Brgleza opisal še kot "človeka visoke osebne ambicije" in političnega "ziheraša". "Očitno bo dobil zelo široko podporo političnih strank, in to koalicije," je za Siol še dejal Cerar.

Slovenija Drugi se hvalijo, pri Pirc Musarjevi skrivnostni

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 07:12 17. September 2022.

    Svojo stranko ste pa zaupali Počivalšku, res pravemu karakterju.

  • 14:55 16. September 2022.

    Cerar udaril brutalno …ali realno?

  • 08:02 16. September 2022.

    SMC je propadel zaradi takšnih kot je bil n,pr. Počivalšek & kompany ne zaradi načelnih kot je kandidat. Cerar ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.