Slovenija
332 ogledov

Lahko Brglez dobi podporo koalicije?

Milan Brglez
Milan Brglez (SD) je pristal na kandidaturo za predsednika države, želi pa širšo podporo.

Evropski poslanec in nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez je izrazil pripravljenost, da bi se kot kandidat SD potegoval za mesto predsednika države. Kandidaturo bo predsedstvo stranke potrjevalo popoldne.

Predsednica SD Tanja Fajon se je o tem pogovarjala  prvakoma koalicijskih partneric Gibanja Svoboda in Levice, Robertom Golobom in Luko Mescem. SD namreč želijo, da bi njihov kandidat dobil podporo koalicijskih strank. 

Kandidatka GS Marta Kos je od predsedniške kandidature nedavno odstopila. Iz SD so predtem sicer sporočili, da kandidata na predsedniških volitvah ne bodo imeli, nato pa so zaradi spremenjenih okoliščin odločili drugače.
Prav tako so v Levici začeli z evidentiranjem kandidatov. Imena še niso sporočili. Kdo bo dobil njihovo podporo, naj bi bilo jasno sicer relativno kmalu. Največ podpore naj bi užival vodja poslanske skupine Matej Tašner Vatovec.

Največja koalicijska stranka Gibanje Svoboda bo o tem, ali bo podprla katerega od kandidatov, odločala popoldne, pred tem pa bo sestanek koalicije. Pričakovati je torej, da bi tam lahko razpravljali tudi o tem, ali bi bili pripravljeni v predsedniški tekmi podpreti Brgleza ali katerega od drugih kandidatov.

Da bodo v četrtek opravili razpravo o tem, je Golob potrdil tudi danes ob obisku Velenja. Dejal je, da "najava nekaterih novih predsedniških kandidatov odpira zanimive možnosti". Na vprašanje, ali bi ta možnost lahko bil Brglez, pa je povedal le, da je "tudi on nov kandidat".

 

 

Komentarjev 2
  • Naklonsky 14:19 15.september 2022.

    Malo noro, mar ne? Levičarski skrajnež za predsednika?

  • bobubob 13:03 15.september 2022.

    Zaradi mene ga lahko podprejo tudi Lajnova,Greta in Zelenski skupaj, ne le naša lokalna mafija - moje podpore kljub temu ne dobi. Sicer mu za mojo podporo 'dol visi', moj dolg do Narave (Stvarnika ipd) pa ne bo zato prav ...prikaži več nič večji, prav verjetno se bo celo zmanjšal....