Miro Cerar ne bo vztrajal pri odstopu Milana Brgleza

Foto: Saša Despot/Mediaspeed
Foto: Saša Despot/Mediaspeed
Po dveh tednih molka in kislih nasmeškov je premier in predsednik SMC Miro Cerar v sporočilu za javnost navedel, da ne vztraja pri pozivu Milana Brgleza k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.
Oglej si celoten članek

S pisnim sporočilom za javnost so s Stranke modernega centra (SMC) sporočili, da sta Miro Cerar in Milan Brglez po pogovoru zgladila zamere, ki so nastale, po tem ko je Brglez javno nasprotoval sprejetju novele o tujcih. Poleg prvega moža državnega zbora so proti omenjenemu zakonu, ki naj bi po mnenju strokovnjakov kršil človekove pravice in ustavo, glasovali še trije poslanci SMC. Zakonu o tujcih se sicer zelo verjetno obeta ustavna presoja.

Kot so zapisali v stranki, je podpredsednik Brglez predsedniku dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Predsednik Cerar pa naj bi se nato odločil, da še naprej deluje v dobro stranke in države ter da taro ne bo vztrajal na pozivu k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

A kot smo že pisali, naj bi omenjeni spor predstavljal veliko več kot le spor med najmočnejšima človekoma SMC. Analitiki so v minulih dneh poudarjali, da naj bi Cerar s tem manevrom skušal razbliniti mit o mencavem in neodločnem politiku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:01 13. Februar 2017.

    Na Planetu opic nič novega. S to odločnostjo je Cmerko pokazal, kako Izraelec trdo služi svoj denar, da je izgradil …

  • 14:40 13. Februar 2017.

    He, he, volk je sit in koza je ostala cela. Ukaz iz Murgel.

  • 13:25 13. Februar 2017.

    "da je obema prioriteta država in interes državljanov" ?!!?!!???<br />Sem moral pogledat na koledar,................... pa ja menda ni 1.april.<br />Ah …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.