Slovenija
28 ogledov

Miro Cerar ne bo vztrajal pri odstopu Milana Brgleza

Rokovanje Mira Cerarja in Milana Brgleza Saša Despot/Mediaspeed
Po dveh tednih molka in kislih nasmeškov je premier in predsednik SMC Miro Cerar v sporočilu za javnost navedel, da ne vztraja pri pozivu Milana Brgleza k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

S pisnim sporočilom za javnost so s Stranke modernega centra (SMC) sporočili, da sta Miro Cerar in Milan Brglez po pogovoru zgladila zamere, ki so nastale, po tem ko je Brglez javno nasprotoval sprejetju novele o tujcih. Poleg prvega moža državnega zbora so proti omenjenemu zakonu, ki naj bi po mnenju strokovnjakov kršil človekove pravice in ustavo, glasovali še trije poslanci SMC. Zakonu o tujcih se sicer zelo verjetno obeta ustavna presoja.

Kot so zapisali v stranki, je podpredsednik Brglez predsedniku dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Predsednik Cerar pa naj bi se nato odločil, da še naprej deluje v dobro stranke in države ter da taro ne bo vztrajal na pozivu k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

A kot smo že pisali, naj bi omenjeni spor predstavljal veliko več kot le spor med najmočnejšima človekoma SMC. Analitiki so v minulih dneh poudarjali, da naj bi Cerar s tem manevrom skušal razbliniti mit o mencavem in neodločnem politiku.

Komentarjev 8
  • Žvižgač 20:01 13.februar 2017.

    Na Planetu opic nič novega. S to odločnostjo je Cmerko pokazal, kako Izraelec trdo služi svoj denar, da je izgradil tako osebnost, Bravo moderni center, upam, da ta moda ne traje dolgo. Sami lažnivi kljukci in usraneti.

  • mirror 14:40 13.februar 2017.

    He, he, volk je sit in koza je ostala cela. Ukaz iz Murgel.

  • Zmago 13:25 13.februar 2017.

    "da je obema prioriteta država in interes državljanov" ?!!?!!???Sem moral pogledat na koledar,................... pa ja menda ni 1.april.Ah ja glej ga no bejštrga ............................ valentinovo se bliža. ;-)))