Miro Senica ponovno zanika nepravilnosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kot so sinoči poročali v oddaji 24ur naj bi specializirano državno tožilstvo na celjsko sodišče vložilo obtožnico zoper odvetnika Mira Senico in še tri soobdolžene. Objavljamo odgovor odvetnika.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, sporno naj bi bilo plačilo za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa, za katerega naj bi Vegrad plačal kar milijon 350 tisoč evrov. Denar naj bi končal pri odvetniku Miru Senici, ki je, kot so poročali v oddaji 24 ur, obdolžen napeljevanja k zlorabi položaja in pranju denarja. Zlorabe položaja je obdolžena še plačnica računa, Hilda Tovšak, ki je s tem oškodovala Vegrad.

Med osumljenimi je bila, kot še poročajo na 24ur, sprva tudi odvetnikova hči Maruša Senica, vendar zoper njo obtožnica ni vložena. Ne glede na to mora vrniti nezakonito premoženjsko korist, milijon 350 tisoč evrov.

"Posel je bil za Vegrad donosen"

Prejeli smo odziv Mira Senice, ki v prvi vrsti izpostavi, da ni presenečen, da je o obtožbi izvedel iz medijev, saj da je to stalna praksa tožilstva.

"Poteza tožilca Stanislava Pintarja je bila sicer pričakovana, saj je pred dvema letoma s hišnimi preiskavami naredil prevelik medijski cirkus, da bi se sedaj lahko umaknil. Da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga, se je izkazalo tudi tekom preiskave, v okviru katere so številne priče in več eminentnih ekspertov, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da z zadevnim poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan," poudarja Senica in dodaja še, da je bilo prav nasprotno, da se je pokazalo, da je bil posel za Vegrad zelo donosen. "Vse to se bo potrdilo tudi v nadaljnjem postopku," sklene Senica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • h3o
    09:38 14. Julij 2015.

    how- how, se spomnite Baričeviča, ki je bil najprej ženska in si je spremenil spol ter so našli dildo v …

  • h3o
    09:36 14. Julij 2015.

    Ta gospod je tisti, ki je porival kužate z dildom. In je popihal v švico šivat tačko :)

  • 08:33 14. Julij 2015.

    HALO KDO JE ŽE TA,Miro Senica ali ni partner negdajne NAJ poštene notranje ministrice in predsednice LDS in VODI evropski …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.