Slovenija
131 ogledov

Miro Senica ponovno zanika nepravilnosti

Miro Senica Saša Despot
Kot so sinoči poročali v oddaji 24ur naj bi specializirano državno tožilstvo na celjsko sodišče vložilo obtožnico zoper odvetnika Mira Senico in še tri soobdolžene. Objavljamo odgovor odvetnika.

Kot smo že poročali, sporno naj bi bilo plačilo za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa, za katerega naj bi Vegrad plačal kar milijon 350 tisoč evrov. Denar naj bi končal pri odvetniku Miru Senici, ki je, kot so poročali v oddaji 24 ur, obdolžen napeljevanja k zlorabi položaja in pranju denarja. Zlorabe položaja je obdolžena še plačnica računa, Hilda Tovšak, ki je s tem oškodovala Vegrad.

Med osumljenimi je bila, kot še poročajo na 24ur, sprva tudi odvetnikova hči Maruša Senica, vendar zoper njo obtožnica ni vložena. Ne glede na to mora vrniti nezakonito premoženjsko korist, milijon 350 tisoč evrov.

"Posel je bil za Vegrad donosen"

Prejeli smo odziv Mira Senice, ki v prvi vrsti izpostavi, da ni presenečen, da je o obtožbi izvedel iz medijev, saj da je to stalna praksa tožilstva.

"Poteza tožilca Stanislava Pintarja je bila sicer pričakovana, saj je pred dvema letoma s hišnimi preiskavami naredil prevelik medijski cirkus, da bi se sedaj lahko umaknil. Da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga, se je izkazalo tudi tekom preiskave, v okviru katere so številne priče in več eminentnih ekspertov, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da z zadevnim poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan," poudarja Senica in dodaja še, da je bilo prav nasprotno, da se je pokazalo, da je bil posel za Vegrad zelo donosen. "Vse to se bo potrdilo tudi v nadaljnjem postopku," sklene Senica.

Komentarjev 4
  • h3o 09:38 14.julij 2015.

    how- how, se spomnite Baričeviča, ki je bil najprej ženska in si je spremenil spol ter so našli dildo v garaži, menda je znjimi porival kužate

  • h3o 09:36 14.julij 2015.

    Ta gospod je tisti, ki je porival kužate z dildom. In je popihal v švico šivat tačko :)

  • kocka55 08:33 14.julij 2015.

    HALO KDO JE ŽE TA,Miro Senica ali ni partner negdajne NAJ poštene notranje ministrice in predsednice LDS in VODI evropski center za reševanje sporov z PAJDAŠI .Senica je neuradno obtožen napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja, Hildo Tovšak. ...prikaži več Ta naj bi bila obtožena zlorabe položaja, ker je plačala fiktivni račun in s tem oškodovala Vegrad.ALI JE BILO TUDI PRANJE DENARJA PRI Mercatorju ,tisti pavšal na leto 1 mio € za Senico,kar je plačeval Mercator ko je bil v državnem lastništvu ,Kresalova pa ministrica . Za svetovanje je Vegrad plačal 1,35 milijona evrov,podjetju Bužekijanki ga zastopala Musterjeva naj bi nato znesek kot posojilo posodila Olgi Zaviršek, ta pa Maruši Senica za plačilo vilo nad Portorožem, njen oče Miro pa jo je nato zastavil zato, da dobi pri banki 10-milijonski kredit ...Kdo ke bil CENILEC ki je ocenil Vilo za 20 mio € ,da je lahko potem BANKIR odobril 10 mio € kredita Senici .Ali ga je vrnil kredit ali je to golofija ali napeljevanje k zlorabi