Mirovni inštitut: izbrisani, ne nasedajte oglasom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Izbrisani naj ne nasedajo oglasom, ki obljubljajo, da bodo v njihovem imenu uveljavljali odškodnino države, opozarjajo nevladne organizacije.
Oglej si celoten članek

"Oglasi so zavajajoči, saj izbrisanim obljubljajo pravno svetovanje, pri čemer odškodninska shema za izbrisane sploh še ni pripravljena," opozarjajo pri Mirovnem inštitutu.

Vlada ima po sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice eno leto časa, da odškodninsko shemo pripravi. "Dokler ne bo znano, kaj bo predlagala, komu bo priznala odškodnine in pod kakšnimi pogoji, pravno svetovanje o tej shemi sploh ne bo mogoče," opozarjajo in dodajajo, da dokler vlada ne bo pripravila te sheme, niso možne niti poravnave z državo. Izbrisane zato opozarjajo, naj ne nasedajo takim ponudbam, dokler o tej odškodninski shemi ne bo znanega več.

"Tudi novih odškodninskih tožb po našem mnenju do takrat ni smiselno vlagati, ker si utegnete z njimi samo nakopati dodatne in nepotrebne stroške," menijo na inštitutu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:49 11. Julij 2012.

    privat!! A si norce fruštkal !! Vsak evrček, ki ga bodo pobrisani dobili, bo šel iz žepa Slovencev, davkoplačevalcev, vseh …

  • 17:35 11. Julij 2012.

    Pojdite raje na srbsko sodišče.Tam boste sigurno dobili.

  • 17:30 11. Julij 2012.

    A si spet tablete pozabil vzet?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.