Slovenija
27 ogledov

Mirovni inštitut: izbrisani, ne nasedajte oglasom

Izbrisani Žurnal24 main
Izbrisani naj ne nasedajo oglasom, ki obljubljajo, da bodo v njihovem imenu uveljavljali odškodnino države, opozarjajo nevladne organizacije.

"Oglasi so zavajajoči, saj izbrisanim obljubljajo pravno svetovanje, pri čemer odškodninska shema za izbrisane sploh še ni pripravljena," opozarjajo pri Mirovnem inštitutu.

Vlada ima po sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice eno leto časa, da odškodninsko shemo pripravi. "Dokler ne bo znano, kaj bo predlagala, komu bo priznala odškodnine in pod kakšnimi pogoji, pravno svetovanje o tej shemi sploh ne bo mogoče," opozarjajo in dodajajo, da dokler vlada ne bo pripravila te sheme, niso možne niti poravnave z državo. Izbrisane zato opozarjajo, naj ne nasedajo takim ponudbam, dokler o tej odškodninski shemi ne bo znanega več.

"Tudi novih odškodninskih tožb po našem mnenju do takrat ni smiselno vlagati, ker si utegnete z njimi samo nakopati dodatne in nepotrebne stroške," menijo na inštitutu.

Komentarjev 4
  • KLOBO 17:49 11.julij 2012.

    privat!! A si norce fruštkal !! Vsak evrček, ki ga bodo pobrisani dobili, bo šel iz žepa Slovencev, davkoplačevalcev, vseh tistih, ki polnimo državno blagajno! Nihče ne bo odgovarjal za nič!! Vse pa se bo poznalo pri penzijah in plačah, ...prikaži večah, saj bo ta denar treba nekomu vzeti, vzamejo pa lahko le penzionistom in JU.

  • vladek 17:35 11.julij 2012.

    Pojdite raje na srbsko sodišče.Tam boste sigurno dobili.

  • Fulmmer 17:30 11.julij 2012.

    A si spet tablete pozabil vzet?