Mišič od Luke Koper iztožil 660 tisoč evrov odškodnine

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Sklep nadzornega sveta Luke Koper, s katerim so odstavili Gašparja Gašparja Mišiča, je ničen, je odločilo okrožno sodišče. Luka Koper napoveduje pritožbo.
Oglej si celoten članek

"Mišič si želi, da bi ga NS spet imenoval za predsednika uprave. V tem primeru bi se odpovedal 660.000 evrov odpravnine," je za RTV Slovenija povedal njegov odvetnik Uroš Križanec.

Luka Koper se bo na odločitev sodišča pritožila, vztrajati nameravajo do vrhovnega sodišča, če jim ne bo uspelo, pa je predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc napovedala tožbo proti odvetniški družbi Senica, ki jim je pomagala pri pripravi sklepa. 

"Če pravna pisarna ne zna pripraviti sklepa, ki bi zdržal na sodišču, potem je nekaj narobe," je povedala za nacionalno televizijo. Odvetnik Miro Senica pa je dejal, da je bil postopek razrešitve formalnopravno pravilno izpeljan, da pa ne morejo prevzeti odgovornost za vsebinske razloge razrešitve, saj je to stvar nadzornikov.

Pripada mu za dve leti plač predsednika uprave

Mišiča so razrešili aprila 2014, ker je sodišče ugotovilo, da je sklep ničen, pa mu za dve leti pripadajo vse plače predsednika uprave. 

Ob razrešitvi so mu očitali avtokratsko sprejemanje odločitev, zlorabo instituta preglasovanja in kršitve poslovnika. Sodišče je ugotovilo, da seje uprave niso trajale dva dni, kot so očitali Mišiču, to se je zgodilo samo v štirih primerih, prav tako Mišič ni izkoriščal instituta preglasovanja, saj je bilo 98 odstotkov odločitev uprave sprejetih soglasno, utemeljeni niso niti očitki, da je obstajal spor med Mišičem in preostalo upravo je poročala nacionalka. 

Imenovanje Mišiča je dvignilo ogromno prahu, saj je na položaj prišel s položaja državnega sekretarja v kabinetu tedanje premierke Alenke Bratušek, pred tem pa ni vodil tako velikega sistema kot je Luka Koper. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 12:36 22. April 2016.

    Mišek ima prav. Pogodba je pogodba. Vendar bi za to odškodnino moral odgovarjati nekdo drug in to je nadzorni svet …

  • 12:36 22. April 2016.

    Zamisli se lahko marsikdo, tako nadzorni svet Luke Koper, kot tudi vsi tisti, ki so vpleteni v takratno imenovanje GGM-ja …

  • 10:15 22. April 2016.

    Če ta banda ni za pobit. In prišel je do lepega denarja. Ne moreš verjeti kako nekateri načrtno služijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.