Misli na Urbana sežejo do Tokia

Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1
Slovenski olimpijci vračajo podporo malemu navijaču Urbanu, ki iz Slovenije budno spremlja njihove nastope. Dobrodelni športniki pozivajo tudi ostale navijače, da po svojih močeh pomagajo akciji za Urbana, naši košarkarji pa so podpisali žogo, ki bo že v naslednjem tednu na voljo za licitacijo.
Oglej si celoten članek

Donatorski akciji, s katero zbiramo sredstva za dvoletnega Urbana, so se pridružili tudi slovenski olimpijci. Fundacija CTNNB1 in Palčica Pomagalčica sta tako vsak dan bližje cilju, ki bo Urbanu prinesel zdravilo. Malčku so kot prvemu otroku v Sloveniji diagnosticirali sindrom CTNNB1, zelo redko gensko bolezen, za katero je zdravilo šele v razvoju. V ta namen so se njegovi starši zavzeli za ustanovitev fundacije CTNNB1, s katero sodelujejo številni raziskovalci, ki pomagajo pri projektu.

Olimpijci v podporo Urbanu

K akciji je pristopil tudi Tadej Pogačar, zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu Tour de France, ki jo je okronal še z olimpijskim bronom na cestni dirki. Špela Miroševič, Urbanova mami, je o Tadeju povedala, da je ''res neverjeten človek. Ne samo, da se je slikal z napisom, objavil je tudi na svojem "Story-u" in ljudi pozval k delitvi. To kar je pripisano k sliki, je sam napisal. Podaril nam bo tudi podpisano majico iz Tour De France za licitacijo.''

Prav tako pa je svojo podporo izrazil zlati kanuist Benjamin Savšek, ki se je slikal z napisom "Urban5 na 1919" s svojo zlato medaljo. Kot je vidno zadovoljna povedala Špela, je podobno naredil tudi Urban v banjici s svojo medaljo, ki je dobil na 14-dnevni rehabilitaciji. Tako se mu je Urban zahvalil: "Morda danes res držim v rokah zlato medaljo, ki sem dobil, ko sem uspešno zaključil 14-dnevno intenzivno rehabilitacijo. Ko sem 6 ur/dan pridno telovadil. Ko sem se naučil, da se ne vstaja po prstih, ampak z eno nogo naprej. Si pa močno želim in potiho upam, da bom nekoč tako kot Benjamin Savšek in živel, tako kot on, svoje sanje, samostojno in ponosno. Hvala Benjamin za tvojo podporo."

Foto: Fundacija CTNNB1

Košarkarska žoga s podpisi naših junakov gre na licitacijo

V naslednjem tednu bo na voljo tudi platforma za licitacijo košarkaške žoge s podpisi slovenskih olimpijskih junakov. Zbrana sredstva bodo namenjena Urbanu. Špela je povedala, da so za njihovo podporo nadvse hvaležni in da so Urbanu z žogo zaželeli srečo, da bo tudi on igral košarko. Ko pridejo nazaj, bodo podprli licitacijo.

Larisa Štok iz Palčice Pomagalčice pravi, da je v tej žogi borbenost, ki jo je naša košarkarska ekipa pokazala pri doseganju njihovih sanj: ''Za Urbanove sanje pa bodo sredstva iz licitacije omogočila priložnost, da se ponovno rodi v novo življenje, kjer bo lahko govoril, hodil in nekega dne tudi tekel s svojim prijateljem Krisom, ki ga Slovenija že pozna.'' Odziv je nad vsemi pričakovanji: ''Besede so majhne v primerjavi z vsemi dejanji, ki so jih do sedaj izrazili vsi dobrodelni ljudje in naši olimpijci. Urban je prav tako ena pravljica za športnike, ki trenutno živijo v svojih pravljicah,'' še dodaja Larisa.

Akciji so se pridružili tudi slovenske judoistke in judoisti, Bojan Tokić, Darko Jorgić, podprla jo je tudi Slovenska olimpijska reprezentanca na družbenih omrežjih, Špela Ponomarenko in Anja Osterman ter Junaki 3. nadstropja.

20-mesečni Urban Starši prosijo za pomoč 20-mesečnemu Urbanu s hudo nevrorazvojno motnjo

Družina Miroševič in ostali podporniki Fundacije CTNNB1 so v pičlih treh mesecih poželi že vrsto uspehov. V tem času so uspeli skupaj z ostalimi dobrodelnimi Slovenci zbrati že skoraj pol milijona evrov, potrebujejo pa še 1 500 000 evrov. Če vsak peti Slovenec donira, bo tako zbranih dovolj sredstev, so dejali iz Palčice Pomagalčice.

Urbanu lahko v okviru donacijske kampanje še vedno pomagamo. Sredstva se še vedno zbirajo na računu Fundacije CTNNB1 (SI56 6100 0002 5350 715) ali na računu Palčice Pomagalčice (SI56 0400 1004 7069 045). sklic: SI99, namen: Urban.

Kot je pojasnila Urbanova mamica, raziskave na Urbanovih celicah že potekajo, prvi rezultati pa so že na vidiku – znani bodo v roku enega meseca.

Foto: Fundacija CTNNB1 Urban

Urban ''Občutek, da so ljudje s tabo, nam veliko pomeni''

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:57 7. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 09:38 7. Avgust 2021.

    Koliko so do zdaj prispevale zdravstvene zavarovalnice???🖕

  • 08:03 7. Avgust 2021.

    Lepo da tu pa tam državljani rešimo kakšnega otroka...Hkrati pa sramota za državo, ki troši velike denarje za ubijanje, ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.