Mislil je, da gre za "škodljivce"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
19-letnik z Nove Zelandije je priznal uboj 23 tjulnjev, med njimi tudi mladičev, ker je mislil, da so "škodljivci". Tjulnje je na poti iz službe pobil s kovinsko palico.
Oglej si celoten članek

Jason Trevor Godsiff se je pri koloniji tjulnjev ustavil na poti z dela na gradbišču blizu Kaikoure na novozelandskem Južnem otoku. Ker je mislil, da gre za posebno vrsto "škodljivcev", se je s kovinsko palico zagnal med tjulnje in jih 23 pokončal do smrti.

Pristojni z oddelka za ohranjanje vrst so pobite tjulnje, vključno z mladiči, našli na dnu približno 30 metrov visoke pečine, poroča BBC. Kolonija tjulnjev se sicer razteza dobra dva kilometra vzdolž vzhodne obale na Južnem otoku. 

19-letnik bo zaradi zavestne zlorabe zaščitenih živali obsojen 13. septembra. "To je strahopeten napad na tjulnje, še posebej novorojene mladiče, ki se ne morejo ubraniti pred nekom, ki jih preseneti s palico ali kijem," je dejal regijski vodja oddelka za ohranjanje vrst Dave Hayes.  

Tjulnji na Novi Zelandiji veljajo za zaščiteno živalsko vrsto, za njihovo ogrožanje pa je predpisana šestmesečna zaporna kazen in visoke denarne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.