Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Mislil je, da gre za "škodljivce"

Žurnal24 main
19-letnik z Nove Zelandije je priznal uboj 23 tjulnjev, med njimi tudi mladičev, ker je mislil, da so "škodljivci". Tjulnje je na poti iz službe pobil s kovinsko palico.

Jason Trevor Godsiff se je pri koloniji tjulnjev ustavil na poti z dela na gradbišču blizu Kaikoure na novozelandskem Južnem otoku. Ker je mislil, da gre za posebno vrsto "škodljivcev", se je s kovinsko palico zagnal med tjulnje in jih 23 pokončal do smrti.

Pristojni z oddelka za ohranjanje vrst so pobite tjulnje, vključno z mladiči, našli na dnu približno 30 metrov visoke pečine, poroča BBC. Kolonija tjulnjev se sicer razteza dobra dva kilometra vzdolž vzhodne obale na Južnem otoku. 

19-letnik bo zaradi zavestne zlorabe zaščitenih živali obsojen 13. septembra. "To je strahopeten napad na tjulnje, še posebej novorojene mladiče, ki se ne morejo ubraniti pred nekom, ki jih preseneti s palico ali kijem," je dejal regijski vodja oddelka za ohranjanje vrst Dave Hayes.  

Tjulnji na Novi Zelandiji veljajo za zaščiteno živalsko vrsto, za njihovo ogrožanje pa je predpisana šestmesečna zaporna kazen in visoke denarne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.