Mitsubishi tovarno prodal za evro

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi
Japonski avtomobilski proizvajalec Mitsubishi bo svojo tovarno na Nizozemskem, njegovo edino v Evropi, prodal nizozemski skupini VDL Group za en evro s pogojem, da kupec nadaljuje proizvodnjo in ohrani 1.500 delovnih mest.
Oglej si celoten članek

V pogovorih z morebitnimi partnerji je bila prioriteta zagotoviti delo svojim zaposlenim, so sporočili iz Mitsubishija, dogovor pa so dosegli s skupino VDL.

Mitsubishi je letos sicer napovedal, da namerava v tovarni Netherlands Car oziroma NedCar v kraju Born na jugu države do konca leta ustaviti proizvodnjo. Družba pričakuje, da bo izguba tovarne čisti poslovni izid v tekočem poslovnem letu, ki se bo končalo marca 2013, znižala za 28 milijard jenov (288 milijonov evrov).

Po napovedi so delavci v tovarni pripravili enodnevno stavko, sindikati pa so od družbe zahtevali, da z nizozemsko vlado najde rešitev. Družba je takrat dejala, da je pripravljena prodati tovarno za en evro, če bo novi lastnik zagotovil ohranitev delovnih mest.

Mitsubishi v tovarni, ki je začela obratovati leta 1991, proizvaja modele colt in outlander. Proizvodnja je ostala precej pod zmogljivostjo dvesto tisoč enot letno; po podatkih družbe so v tovarni lani proizvedli 40.739 avtomobilov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.