Slovenija
31 ogledov

Mitsubishi tovarno prodal za evro

Mitsubishi outlander Mitsubishi
Japonski avtomobilski proizvajalec Mitsubishi bo svojo tovarno na Nizozemskem, njegovo edino v Evropi, prodal nizozemski skupini VDL Group za en evro s pogojem, da kupec nadaljuje proizvodnjo in ohrani 1.500 delovnih mest.

V pogovorih z morebitnimi partnerji je bila prioriteta zagotoviti delo svojim zaposlenim, so sporočili iz Mitsubishija, dogovor pa so dosegli s skupino VDL.

Mitsubishi je letos sicer napovedal, da namerava v tovarni Netherlands Car oziroma NedCar v kraju Born na jugu države do konca leta ustaviti proizvodnjo. Družba pričakuje, da bo izguba tovarne čisti poslovni izid v tekočem poslovnem letu, ki se bo končalo marca 2013, znižala za 28 milijard jenov (288 milijonov evrov).

Po napovedi so delavci v tovarni pripravili enodnevno stavko, sindikati pa so od družbe zahtevali, da z nizozemsko vlado najde rešitev. Družba je takrat dejala, da je pripravljena prodati tovarno za en evro, če bo novi lastnik zagotovil ohranitev delovnih mest.

Mitsubishi v tovarni, ki je začela obratovati leta 1991, proizvaja modele colt in outlander. Proizvodnja je ostala precej pod zmogljivostjo dvesto tisoč enot letno; po podatkih družbe so v tovarni lani proizvedli 40.739 avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.