Mladi podarjajo srčke, odrasli cvetje

Foto: Žurnal24 Najbolj se promet poveča ob dnevu žena, manj pa ob prazniku zaljubljencev, opaža
Praznik zaljubljencev. Prodaja je slabša kot prejšnja leta, večina se za valentinovo ne obdaruje.
Oglej si celoten članek

 “Večjega povečanja prometa letos za zdaj ni opaziti; dvomim tudi, da bo. Letos je vse bolj skromno. Če pa že kupujejo nakit za valentinovo, so to mladostniki, ki se odločajo za majhne srčke,” pojasnjuje Nela Stepančič iz zlatarne na Čevljarski ulici, podobno pa so nam povedali v drugih zlatarnah koprskega mestnega jedra.

Prejšnja leta se je pri prometu poznalo, da se bliža valentinovo, letos pa še nič. Tisti, ki obdarujejo svoje najdražje, se po navadi odločijo za kakšno dišavo. Populacija pa je mešana, tako mlajši kot starejši,” pravi Ernisa iz parfumerije Lorix.

Cvetje se dobi povsod
Tudi podarjanju cvetja obalni zaljubljenci očitno niso preveč naklonjeni.

Nekaj malega se pri prometu pozna, ampak ni tako kot na primer ob dnevu žena. Je pa res, da je rožo mogoče dobiti že praktično povsod. Tisti, ki se odločijo za nakup, pa posegajo najraje po rdečih vrtnicah ali tulipanih, vendar je vse bolj skromno,” povesta Petra in Deborah iz cvetličarne Komunale Koper na Prešernovem trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.